Valamiféle ügyetlen, ám láthatóan összehangolt propagandával próbálkoznak a radikális atlantista pártok és azok médiafelületei. A Demokratikus Koalíció a berlini fal lebontásának 25. évfordulójáról emlékezett meg, párhuzamot vont az akkori állapotok és az Orbán-kormány tevékenysége közt, miközben a hozzánőtt médiafelületek legalább egy hete fekete-fehér fotókat tartanak címlapon, és a berlini fal leomlásával foglalkoznak. Ugyan a megemlékezés jellegű tematikát csak egy adott napon szokták címlapon hozni, a berlini fal leomlásának témáját több mint egy hete hozzák, mintha az valami ma is aktuális jelentéssel bíró esemény lenne. A DK nyilatkozatából végül kiderült, miért foglalkozik az Index.hu több mint egy hete a berlini fallal.
"Huszonöt évvel ezelőtt omlott le Berlinben a Fal, a kettéosztott Európa, a Vasfüggöny jelképe. Ez az esemény nemcsak Németország egyesítésének is a szimbolikus pillanata volt, de megnyitotta az utat Európa egyesítése, a volt keleti blokk országainak európai integrációja előtt is." A DK bevallottan az Európai Egyesült Államok megalapításának talapzata a magyar közéletben, így az európai integráció kérdése különösen érzékenyen érinti őket. "[...] fájó, hogy a mostani magyar kormány újra jelképes falakat épít. Falat épít Magyarország és a liberális demokráciában élő Európa, a nyugati világ közé. Falakat épít önkényből, ostobaságból, korrupcióból és szolgalelkűségből az országon belül és kívül. Olyan falakat, amelynek a magyar polgárok nagy része a rossz, a keleti oldalán marad."
Tehát emiatt kell közel két héten át foglalkozni a berlini fallal. A radikális atlantista párt bedobta a tematikát a köztudatba, mint a kormánykritika új dimenzióját. A vele érdekegyezésben lévő liberális sajtó pedig napi szinten címlapon tartja a témamegjelölést. a DK nyilatkozatából kiderül, hogy Orbán Viktort valamiféle fal építésével vádolják, amit a berlini falhoz akarnak hasonlítani. Az Orbán-kormány ugyanis megépíti a Déli Áramlat magyar szakaszát, elkezdte a párt kádereinek vagyonát átmenteni az orosz piacra, és igen határozott lépéseket tesz a nyugati érdekeltségek kiszorítására az energetikában, bankszektorban, a telekommunikációs és szolgáltatói szférában, vagyis okkal mondhatjuk, hogy egy olyan rendszerváltás kellős közepén van az ország, mint ami 1989-ben is lezajlott. Ez a rendszerváltás igencsak kellemetlenül érinti az atlantistákat, akik az új, ezúttal Magyarország nyugati határán felhúzott berlini falnak valóban a rossz oldalán vannak, ugyanis még mindig itt vannak az országban, de néhány év múlva itt már a radikális atlantizmusnak semmi keresnivalója nem lesz.
Ha a magyar kormány falat épít, az nem olyan mint a berlini fal, sokkal inkább a kínai nagy falhoz hasonlatos, a politikára vonatkoztatva azt. Felépül egy politikai fal Magyarország nyugati határán, és a barbárok annak nyugati oldalán rekednek, utolsó hídfőállásaik pedig ki lesznek takarítva a fal innenső oldaláról. Gyurcsány és a radikális atlantisták, az összes liberálissal együtt mind a fejlett eurázsiai civilizáció elpusztítására törekvő barbár népség, így éppen itt az ideje, hogy a kormány falat építsen és annak nyugati felén rekessze őket. Ez egy igen támogatandó kezdeményezés. Ha már politikai falat építenek, lassan ideje lenne lezárni a fizikai határokat is, és kilépni az Európai Unióból. Annak a szövetségi rendszernek, amihez Magyarország csatlakozni fog, nincs szüksége a nyugati vandál törzsekre és a liberalizmus barbár hordáira.
Végül pedig a történelmi fotó, abból az időből, amikor Magyarországon még voltak radikális atlantisták:



http://www.hidfo.net/2014/11/09/kirekesztjuk-nyugat-barbarjait