A Freie Welt német kiadása megjelentetett egy interjút Willy Wimmerrel, a Kereszténydemokrata Unió képviselőjével. Ebben az interjúban számos kijelentés elhangzott, ami a liberálisoknak nem fog tetszeni, és úgy egyáltalán bárkinek, aki az elmúlt évek során elhitte, hogy Oroszország folytat háborús készülődést a világ leigázására. A politikus kijelentette; a NATO célja Oroszország leigázása, és természeti kincseinek megszerzése.
Wimmer egyben azt is kifejtette, hogy a világ a változás időszakában van, az amerikaiak előkészítenek egy globális méretű, politikai alapú háborút, melynek során a nyugati tömb hozzájutna Oroszország természeti kincseihez. Wimmer szerint az USA aláássa annak a nemzetközi jognak az igen kényes egyensúlyát, amit korábban ő maga állított fel, valamint elmondja, hogy ez a háború Jugoszláviában kezdődött, és az USA aláássa az EBESZ együttműködésének alapjait is, mivel a nyugati hatalmak folyamatosan hazudnak a háborús gócponttal kapcsolatban, ami a teljes nemzetközi együttműködést hitelteleníti. Winner elmondja, hogy Ukrajnában nem voltak és nincsenek is orosz csapatok, az egész kitaláció pusztán a nyugati média kreálmánya abból a célból, hogy démonizálja azt az országot, melynek természeti kincseit katonai úton akarja megszerezni.
Hídfő.net | Willy Wimmer
Wimmer szerint a "közös európai otthon" ideája - ha lett volna bármi alapja - abban a pillanatban megsemmisült, amint a NATO csapatok felsorakoztak az orosz határon. A politikus elmondása szerint a hidegháború végén még volt arra lehetőség, hogy Oroszország és Európa közt kibontakozzon valamiféle együttműködés, és ennek lehetőségét akarja most az Egyesült Államok véglegesen megsemmisíteni. "Több mint egy évtizeden át Moszkva egy szót sem szólt a NATO terjeszkedése miatt. Ma azonban minden megváltozik." Wimmer elmondása szerint a NATO megpróbálja izolálni Oroszországot, és gazdasági eszközökkel akarja térdre kényszeríteni, mielőtt nyílt katonai konfrontációt kezdene. Ennek a gazdasági nyomásgyakorlásnak része az olaj árának manipulációja, az olajárak leütésével ugyanis a NATO közvetlen az orosz állami költségvetésre akar csapást mérni, hogy a szociális kiadások megvonására kényszerítse Moszkvát és így általános elégedetlenséget szítson az országon belül, ami megteremtené egy külföldről vezérelt rendszerváltás lehetőségét Oroszországban.
Wimmer elmondása szerint az USA a dollár manipulációján keresztül igyekszik megrontani az Oroszország és partnerországai közti együttműködéseket, valamint a Jukosz energetikai vállalat körül kialakult bonyodalom is része volt annak a gazdasági offenzívának, melynek során az USA gazdasági eszközökkel akarja rátenni a kezét az orosz természeti kincsekre. Elmondása szerint az amerikai politikai elitben még mindig él az az elgondolás, hogy ők a hidegháború győztesei, és ennek alapján természetes ellenségként kezelnek minden országot, ami nem az amerikai hegemónia alávetettjeként akar létezni, hanem független pozíciót próbál felvenni.
Korábban Alexander Grusko, Oroszország állandó NATO képviselője kijelentette, hogy az ukrán eseményeken keresztül az Egyesült Államok megpróbál visszatérni ahhoz a területi alapú politikához, amit a hidegháború idején is folytatott. Orosz katonai szakértők számításai szerint a NATO-nak kevesebb mint két évre van szüksége ahhoz, hogy az Oroszország elleni offenzívához elvégezze a szükséges katonai mozgásokat. Ezek az átcsoportosítások már megkezdődtek, a nyugati média démonizálja Oroszországot és a NATO fokozza katonai jelenlétét Kelet-Európában.
Miután előálltak az Oroszország elleni offenzívához szükséges katonai feltételek, az események további folyása csak azon múlik, hogy a kelet-európai országok hajlandók-e elfogadni ezt az alávetett helyzetet, amiben a nyugati politikusok egyszerű felvonulási területként kezelik a térségi országokat. Azt követően egy újabb pusztító háborút elkerülni csak úgy lehet, ha a kelet-európai országok lerázzák magukról az elmúlt 25 év atlantista politikáját, és visszautasítják, hogy az Atlanti-óceán túlsó feléről politizáló nagyhatalom egyszerű terepasztalként kezelje őket, amit alkalomadtán akár fel is lehet borítani.


http://www.hidfo.net/2014/11/09/nemet-politikus-nato-gyarmatositani-akarja-oroszorszagot