Az izraeli kormány kifejlesztette a tengeri változatát az Iron Dome rakéta rendszernek, melyet sikeresen tesztelt a nyári, Gázai övezet ellenni katonai agresszió idején.

Az új védelmi rendszer ugyanolyan technológiai alaptulajdonságokkal rendelkezik, mint a földi változat, legfontosabb képessége az, hogy támadásra ellentámadást indít, vagy támadni is képes, akár másodpercenként tud rakétákat indítani, közölték a haditechnikát kidolgozó Rafael vállalat képviselői egy Párizsban rendezett kiállításon, írja a The Times.

Ari Sache projektmenedzser szerint az Iron Dome olyan újdonság, amely még nem létezett a világ fegyverpiacán, ahogy reagál a fenyegetésekre, és amely egy időben különböző célokat képes megsemmisíteni. Ez az egyetlen rendszer a világon, amely több ezer célpontot észlel, és meg is semmisíti azokat.

A rendszer képes lefedni egy területet teljes 360 fokos körben, kis mérete miatt nagy a mobilitása, ezáltal adaptálható különböző típusú hadihajókra is.

Az Iron Dome rakéta rendszer eredeti célja az volt, hogy elfogja, és elpusztítsa a rövid hatótávolságú rakétákat, melyeket Izraelre lőnek 4-70 km távolságból.
Ezzel a kiegészítő fejlesztéssel a rakéta rendszer bekeríti Gázai övezetben élő a lakosságot.

Az 50 napos izraeli offenzíva során, az izraeli hadsereg meggyilkolt több mint 2100 palesztin lakost, főleg civileket és gyermekeket.

18.000 lakás megsemmisült az állandó bombázásokban, és több mint 100.000 ember vált hajléktalanná.

Sokkoló kiszivárgott videó: A cionisták igazi hite

Sokkolva leszel mikor meglátod és meghallod mit követel ez a tömeg.

Kapcsolódó:
Svédország elismeri a független palesztin államot

Magyar Nemzeti Tudat Hírportál