2014. november 2., vasárnap

A választások csendje Donbasszban

A mai napra virradóan viszonylag nyugodtan telt az éjszaka Donbasszban. A “nagyon forró helyeken” – mint pl. a donyecki repülőtér és Donyecknek a valcmanista latortüzérség lőtávolán belül eső lakott területei-zaklatva voltak.
A népköztársaságiak új “megközelítési” technikát” vezettek be a donyecki repülőtéren. Fürge quadokkal hajkurásszák az itt-ott felbukkanó bérgyilkosokat. Motorola zászlóalja tucatnyi ilyen járművel megy az idegeikre a betolakodó zsoldoshordának.
Отряд Мотороллы атаковал карателей
Donbasszban a népköztársasági erők által ellenőrzött területeken már javában zajlanak a parlamenti választások.
Пургин: Киев может попытаться силой сорвать выборы в ДНР
A donyecki repülőtér (és természetesen a város lakóterületei) tegnap egész nap a valcmanista latortüzérség célkeresztjében volt.
A latorgránátok fel is gyújtották a repülőtértől nem messze lévé Szent Iver kegyhelyet és templomot.

Meglepetésszámba megy – vagy talán nem is annyira – a valcmanisták eléggé “visszafogottak” eddig a mai napon ami a harci cselekményeiket illeti. Ez persze érthető is mindazok tükrében, hogy jónéhány pribékhorda szinte “túszként” van katlanokba zárva. Ezek a banditacsoportok – szerte – széjjel Donbasszban mintegy tízezres egyedszámot és nem kis erőt képviselve – az első gyanús jelre miszlikké aprítódnak a miliciák által. Úgyhogy érthető is Nyalókakirályék visszafogottsága, akik Kijevben fogcsirkorgatva figyelik a donbasszi választásokat, és birodalmuk fogyását.
De hogy a kijevi udvar tehetetlen dühe még tovább fokozódjon, kiváló időzítéssel “befutott” Donbasszba a “Fehér Konvoj V.” – aminek épsége Valcmanéknak nagyon is érdekük. A segélyszállítmányt feladó Misa ugyanis eléggé bosszús lenne Nyalókakirályra és udvartartására, ha akárcsak egy kamion akár deffektet is kapna!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/02/a-valasztasok-csendje-donbasszban/

Donbasszban (délidőhöz közelítve) a reggeli kezdés óta lankadatlanul nagy a szavazókedv.

A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok erői által felügyelt és ellenőrzött területek falvaiban – városaiban közel hárommillió ember élhet ma választójogával, és választhatja meg a két Népköztársaság parlamenti képviselőit.
Helyi – ottani – idő szerint (Bp.+2 óra) délelőtt 11 óráig a részvételi arány 31 százalék volt. Nagyon sok szavazóhelység előtt hosszú – tömött sorokban várakoztak – várakoznak az állampolgárok, hogy leadhassák voksaikat. (Az egy héttel korábban Kijev által rendezett választási tragikomédián nyoma sem volt sehol választói várakozásnak.)
В Луганске и Донецке образуются очереди перед избирательными участками
A Központi Választási Bizottságok nyilatkozatai szerint a donbasszi parlamenti választások vélhetően érvényesek és eredményesek lesznek.
Az USA – EU – Kijev (sz)aranyháromszög fogcsikorgatva dühöng az esemény miatt, és Oroszországot presszionálják az eredmény megtagadására. Moszkva kategorikusan visszautasítja az abszolút antidemokratikus követelést, és újfent megerősítette: a donbasszi választások eredményét el fogja ismerni! Sőt! Az ENSZ BT-ben már meg is gátolta a latorszövetségek oszloposainak indítványát a választások illegitimmé nyilvánítására.
Érdekes dolog történt ma az Ukrán Nagy Fal mentén. Nyalókakirály banditái eljátszották az “aki másnak vermet ás! – maga esik bele” – jelenetet.
árok2árok1
Egy latortank ugyanis a Nagy Mű szerves részét képező árokba csúszott. Rendesen “fölhasalt” a parton.
Ma reggel pedig újabb – Nyalókakirály igen rossz kedélyállapotát egyáltalán nem javító – rossz hír érkezett a kijevi udvarba. Nem csak a “Fehér Konvoj V.” első száz teherautója érkezett meg Donbasszba a humanitárius segélyszállítmánnyal!
Donyeckbe – a városba – rengeteg zöld teherautó érkezett. Nagyon sok harcossal a platóikon. (Jónéhánynak a platóján pedig különféle harci készségek is érkeztek.)
DONYECKBE NAGYON KOMOLY VÉDELMI ERŐ ÉRKEZETT!

http://balrad.wordpress.com/2014/11/02/nem-az-usa-eu-latorszovetseg-szaja-ize-szerint/




Új-Oroszország ma választ hivatalos vezetést

Ma újabb, 32 autóból álló segélykonvoj hajtott be Ukrajna területére Oroszországból a Luhanszk megyei Izvarinénél, a Donyeck elnevezésű orosz határátkelőn keresztül,  - megsértve a nemzetközi megállapodásokat, mondja Kijev - az ukrán hatóságok nem ellenőrizték a szállítmányt, mivel annak érkezéséről állítólag nem kaptak hivatalos értesítést Moszkvától. Ez már az ötödik orosz konvoj, amely augusztus 22. óta behatolt Ukrajna területére, három napon belül pedig a második. Közben az ukrán határőrszolgálat jelentette, hogy az orosz határ menti térségből, Szverdlovszkból és Cservonopartizanszkból mintegy 80 fős szeparatista fegyveres csoportot irányítottak át a megyeszékhelyre, Luhanszkba. A nem hívatalos jelentés szerint a csapatot olyan buszokon és GAZ típusú autókon szállították, amelyekre az ukrán határőrség emblémáját festették. A határőrök szerint a csapat fele polgári öltözetben utazott. Nem megerősített kijevi híresztelések szerint az egyik luhanszki varróüzem rendelést kapott nagy számú ukrán katonai egyenruha készítésére. Persze bizonyítékot felmutatni most sem tudnak a kijeviek, csak a hangolásra futja.

Donyeck és Luhanszk

Az Új-Oroszország népköztársaságaiban - Donyeck és Luhanszk - új politikai vezetőket és népi tanácstagokat (parlamenti képviselőket) választanak ma a Donyeck és Luhanszk megye oroszbarát ellenőrzés alatt álló területein. Rendbontásokról, atrocitásokról nem érkeztek hírek. Orosz médiajelentések szerint Luhanszk megyében 102 szavazókör működik, köztük négy "mobil" szavazókör, valamint három Oroszországban, a kelet-ukrajnaiak számára létrehozott menekülttáborokban a belgorodi, a voronyezsi és a rosztovi területeken.

A donyecki területén az ottani választási bizottsági elnök elmondása szerint 350 szavazóhelyiség működik. Donyeck megyében 3,2 millióan jogosultak szavazni, Luhanszk megyében pedig 1 millióan. Az EBESZ és más nemzetközi szervezetek nem küldtek megfigyelőket a Kijev által törvénytelennek minősített választásokra. Külföldi politikusok egy csoportja - köztük magyar képviselet is van, tudomásunk szerint a Jobbik-os Gyöngyösi Márton - viszont a térségbe érkezett, hogy megfigyelje a választásokat. A magyar politikus a TASZSZ orosz hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette, hogy az általa meglátogatott donyecki és horlivkai szavazókörökben "az objektív nehézségek, a rendkívüli körülmények ellenére" magas színvonalú szervezettség mellett folyik a szavazás. Közölte, hogy nem tapasztalt választási szabálytalanságot. Bírálta ugyanakkor a kijevi vezetést, amely szavai akadályozta az Ukrajnán belül élő menekülteket abban, hogy a donyecki népköztársaság területére utazhassanak és szavazhassanak.

Frissítés;
Egy másik nyilatkozatában, amelyet a Ria Novosztyi orosz hírportál közölt, Gyöngyösi azt mondta, hogy a szavazókörökben lehetett találkozni olyanokkal, akik a Kijev által ellenőrzött ukrán területekről érkeztek. Szavai szerint "sok választó elhagyta otthonát az ukrán rezsim kegyetlensége miatt", és jelenleg választókörükön, vagy még távolabb, a donyecki népköztársaság területén kívül élnek. "Ha jól értem, ezt a gondot a választóknak a szavazókörökhöz szállításával próbálják megoldni" a helyi szervezők - jegyezte meg. A megfigyelői csoport másik tagja, Jean-Luc Schaffhauser francia európai parlamenti képviselő Donyeckben újságírók előtt kijelentette, hogy a választások tisztán, nyíltan zajlanak, senki nem gyakorol nyomást a választókra. Hangsúlyozta, hogy Kijevnek is el kell ismernie azt a "demokratikus" önrendelkezési folyamatot, amely a helyi szinteken bontakozik ki.
Oroszország már kedden bejelentette, hogy törvényesnek ismeri el a keleti régiókban megtartott választásokat.

Gölöncsér Miklós összeállítása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése