Kísérleti stádiumban lévő gyógyszereket küld az Egyesült Államok és az Egészségügyi Világszervezet Nyugat-Afrikába, amit az ebola-vírussal fertőzött orvosokon fognak tesztelni.
A fővonalú média napi szinten foglalkozik az ebola terjedésével, a marketingesek kínosan ügyelnek arra, hogy valamennyi potenciális piac (ország) területén indokolttá tegyék a vakcina megvásárlását. Libéria, Guinea, Sierra Leone területén kívül ebolával fertőzött betegeket szállítottak az Egyesült Államokba, Spanyolországba is, hogy a későbbi megbetegedések médiában propagálását megalapozzák. Azt követően Németországban és Romániában is ebola megbetegedést véltek felfedezni. Ugyan mindkettőről beigazolódott, hogy nem eboláról van szó, a fővonalú média szenzációhajhászása létrehozta a képzettársítást, hogy "ebola - Németország", "ebola - Románia".
A fővonalú média a román és német eset felkapásával az Európai Unió keleti és nyugati fertályán is megalapozta a vakcina-üzletet. A következő napokban várhatóak azok a hírek, miszerint a kísérleti stádiumban lévő gyógyszerek működőképesek és a fertőzöttek életét sikeresen megmentették. Azt követően átfogó propagandát kapunk majd az európai médiától, egy-egy európai országban ebola-megbetegedést találnak majd, hogy a kormány meg tudja indokolni a lakosság felé a vakcina megvásárlását.
Ez egy olyan üzlet, amin a gyógyszer készítői szerzik a legnagyobb profitot, a kormányok profitjának mértéke pedig attól függ, hogy a média milyen mértékben tud pánikot kelteni az ebola belföldi megjelenésének reklámozásával. A befektetők már tisztában vannak azzal, hogy a Tekmira Pharmaceuticals Corp lesz a nagy durranás, feltehetőleg ez a vállalat fogja eladni a vakcinát a kormányoknak, miután elég megalapozott a propaganda. A Tekmira részvényeinek árfolyama jelenleg így áll:
Duplázás két nap alatt - jól megalapozott propagandával
Nagy profit elé néz a gyógyszeripari vállalat, a teljes euroatlanti térség médiája az ő új termékeik eladásának csinálja a propagandát. Vagyis nagyban zajlik a marketing mind az európai, mind pedig amerikai térfélen. Továbbra is fennáll a kérdés, hogy az ebola elleni vakcina tömeges értékesítéséből származó bevételeket mire kívánják fordítani, mert jelenleg ennek a bevételnek a megalapozását láthatjuk a címlapokon.

http://www.hidfo.net/2014/08/12/kiderult-ki-profital-leginkabb-az-ebola-hiszteriabol