Gerhard Reuss, az osztrák OMV olajvállalt vezetője egy sajtótájékoztatón bejelentette, nem valószínű, hogy Ukrajna leállítaná az Oroszországból Európába irányuló gázexportot. Korábban ugyanis arról jöttek hírek, hogy az ukrán hatóságok blokkolni fogják a gáztranzitot Európába, ha Ukrajna nem jut földgázhoz a fűtési szezon előtt. Reuss szerint ez kevéssé valószínű forgatókönyv, a Gazprom mindent megtesz annak érdekében, hogy eleget tegyen kötelezettségeinek. Ennek érdekében az Ukrajnán keresztülhaladó vezetékek helyett más, alternatív útvonalakat fognak igénybe venni.
Hídfő.net | Gerhard Reuss
A vállalat vezetője bejelentette, Ausztria nem fogja támogatni a reverz gázszállítást Ukrajna számára, valamint az újságírók kérdésére elmondta, hogy Bulgáriában a Déli Áramlat építési munkálatainak átmeneti leállítása nem fog eltolódást okozni a határidőkben, a vezetékhálózat bolgár szakasza a tervezett időkereten belül megépül.
A Gazprom európai partnerei hatalmas csapást jelentenek az amerikai külügy számára. Washington a 2013 októbertől 2014 februárig terjedő időszakban azért bonyolított le fegyveres hatalomátvételt Kijevben, hogy monopolizálja az Európába irányuló gázszállítást. A Gazprom most az Európába irányuló gázexport diverzifikálásával értelmetlenné teszi a nyugatról vezérelt kijevi felforgató műveletet. Nyugat-Ukrajnát ugyan megszerezték, de a gázexport felett nem tudtak irányítást szerezni az atlantisták, akik most egy több tízmilliós országrészt vettek a nyakukba, melynek télen se fűtése, se melegvize nem lesz.

http://www.hidfo.net/2014/08/12/kidobott-penz-volt-kijevi-forradalom-washington-szamara