2014. július 6., vasárnap

Belorussziában bojkottot hirdettek a Nyalókakirály nyalánkságaira.

rosBanditisztánban is bojkottáljuk Valcman  “Bonbonetti” – termékeit!
A “nemzethy” erők bevonultak a miliciák által feladott Szlavjanszkba és Kramatorszkba. Eddig arról értesültünk, hogy egész éjjel dúlt a lövöldözés Szlavjanszk körül, de hogy magában a városban mi történik?-arról kevés hir szivárgott ki ezidáig. Ami viszont ma délelőtt kiszivárgott, az nem örömteli. Egy: már tegnap délután összegyűjtötték a mozgásképes lakosokat-a “felszabaditók” üdvözlésére. A “szlava Ukrajinye”-t kellett harsogniuk kórusban, majd hosszan hurrázni! Vezényszóra! Aztán egy géppisztolysorozattal “lefújták” a hálaadást. Utána rögtön ki is hirdették az ukázt: akinek a tulajdonában üzemképes személyautó van, az reggelig adja le. (Mint hadizsákmányt!)
Azt a hirt nem tudtuk leellenőrizni, hogy a kórházakból a “gyanús” sebesülteket “elszállitották”.
Azt viszont megerősitették, hogy hiába volt a napfelkelte, az egész éjjel zajló lövöldözés magyar idő szerint délután egy órakor is még tartott. Ám a helyiek nem kis döbbenetére-a latortüzérség jó része ismét a várost lövi. Egy kissebb részük pedig a lesből rájuk csapó milicisták hűlt helyét.
Donyecknél viszont komoly vihar van készülőben.
Обострение ситуации в Донецкой области. Архивное фоо
A kijevi “elemzők” szerint mesterien véghezvitt erőkivonás Szlavjanszkből és Kramatorszkból, valamint azok átcsoportositása Gorlovkába, Luhanszkba és Donyeckbe-egyenesen Isten csapásának számit a latorhorda számára. Kiváltképp megrökönyödtek az igen jelentősnek számitó donyecki felbukkanáson. Hitték, hogy ellenőrzik a közlekedési vonalakat-de tévedtek. Ráadásul a következő “felvonás” az éppen a donbasszi főváros-Donyeck-lerohanása lett volna. Ma délelőtt neki is láttak-volna-a repülőtéren rekedt banditák kiszabaditásához, de komoly meglepi várta őket. A repülőtérre a miliciák foga is erősen fáj, és ráadásul ők vannak birtokon belül.

Szó mi szó-a latorhorda a meginditott rohamot lefújta! Arra ugyanis nem gondoltak, hogy Donbassz fővárosáról van szó! Ami úgy nagyjából négyszer akkora, mint Szlavjanszk és Kramatorsz együttesen. Magyarán szólva: stratégiailag fontos város! A miliciának is.
Igy történt meg az, hogy vérző fejjel és orral-kétszeri nekirugaszkodás után-lefújták az attakot. Egyelőre legalábbis.
erők
Jelentések szerint, most a Donyecktől alig húsz kilométerre lévő Karlovka romjainál gyülekezik a latorhorda.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése