2014. július 2., szerda

A valcmani “B”-terv-tegnapi-első napja meglehetősen “kinosra” kerekededett Donbasszban.

http://balrad.files.wordpress.com/2014/06/goodx.jpg

Elsősorban a polgári lakosság számára lett szó szerint kinos, hiszen Újoroszország szabadságharcának kirobbanása óta valószinűleg a tegnapi volt az eddigi legtöbb civil áldozatot, anyagi kárt-egyszóval mérhetetlenül sok szenvedést-hozó nap.
civil
Mint arról már tegnap beszámoltunk, a kijevi latorhatalom zsoldoshordái-kiegészitve az ukrán reguláris hadsereg alakulataival-szinte egész nap városokat-falvakat lőtt tüzérségével Donbasszban. Este tiz órára az ATO (Antiterrorista Operació) tüzérségi latortámadásainak legalább negyven ártatlan civil halálos áldozata lett, és rengeteg sérültje.
A tegnapi utolsó beszámolónkhoz képest sok dolog a helyzetben nem változott. Legalábbis lényegét illetően nem. Folytatódott a trend. Civil célpontok tüzérségi latorbombázása, kissé éjszakai lecsitulással-és a donbasszi erők rajtaütéseivel.
izv
Izvarinonál a határátkelő birtoklásáért inditott latortámadás egészen komoly le-és felszámolásba fordult este 11 órára. A délután aknára futtatott és “leápolt” latortechnika és utasai példáján a bérgyilkos banda nem okult. Tovább erőszakolták a harcot a “láthatatlan” donbasszi önvédelmisek ellen. Az eredmény a délutáni veszteségeiken kivül egy másik APC, kettő BMP, és kettő URAL. Legkevesebb húsz zsoldos már letett a járandóság felvételéről. A délutáni összecsapással együtt legalább negyedszáz bérgyilkos került a veszteséglistára Izvarino-térségében.
Minden valószinűség szerint rosszul mérte fel a kijevi horda légiereje tegnap az önvédelmi erők radartevékenységét. Vagy ha jól is mérte fel, lebecsülte a donbasszi légvédelem képességeit. Mindegy is milyen hibát vétettek-három harci géppel és személyzetével fizettek az akaratoskodásukért. Luhanszk térségében ugyanis tegnap a kora esti órákban egy géppár egyidejűleg lett kiiktatva. A harmadikat szintén ebben a térségben szedte le a légvédelem. Itt sem láttak ejtőernyőt az “esemény után”. (Most kaptuk a hir “kiegészitését”-nem véletlenül nem volt ejtőernyő, mert ez egy robotrepülőgép volt.)
Szlavjansz-Szemjonovka-Cserevkovka térségében pedig hat latorharckocsit pusztitott el személyzetével együtt a milicia.
Szlavjanszknál viszont elesett tegnap négy milicista, és tucatnyi megsebesült.
“Sztálin” helytállásán felbuzdulva pedig egyre több helyen állnak le a talapzatukról az emlékműtankok. A “jó az öreg a háznál” akció keretében Druzskovka T-34-ese is csatarendbe állt tegnap délután.

(E sorok beszerkesztője-személyesen is ismerve a vidéket-kiváncsian várja, hogy mikor érkeznek hirek a II.vh-s “Katyusák” és “Sturmovik”-repülőgépek hadrendbe vonásáról. Amelyek mind-mind talapzatra állitva dacoltak-eddig-az időjárás viszontagságaival. De most-meglehet-az ellenséggel kell hogy dacoljanak. Hiába no! “Szegény ember vizzel főz”!)

http://balrad.wordpress.com/2014/07/02/a-b-terv-megvalositasanak-utjan/

vsztavaj
Egy orosz állampolgárságú asszony is életét vesztette tegnap Szlavjanszk latortámadása miatt. Vele együtt a tegnapi napon a városban összesen kilenc polgári személy halt meg a zsoldosok tüzérségi támadásaiban.

Amint arról májusban már beszámoltunk, a Győzelem Napjára egy ügyes helybéli “helyrepofozott” és kiglancolt egy T-34-es tankot Luhanszkban. Hát tegnap ez a tank is csatába indult. A szerkezet a “Rakéta” nevet kapta a keresztségben. (Füstje alapján mindenképpen kiérdemelte ezt a nevet.)

Avakov kijevi puccsista belügyér a “B”-terv nagyszerű donyecki haladása fölött lelkendezett tegnap. A városban ugyanis még tartotta magát a kijevi junta donyecki bástyája, a belügy ottani központja.
Бои в Донецке завершились победой ополчения (фото лента + видео) На фото Opolchenec
Tegnapig. Mert miközben Avakov lelkendezett-donyecki erősségét felszámolták a DNR miliciái. A “FALCON” nevezetű hiénabrigád jónéhány egyede már leltárba lett véve valamelyik hullakamrában. Egy párat pedig megpróbálnak kistippolni a kórházak.
Konsztantyin Pozsigajov generális-Avakov donyecki végrehajtója-és közvetlen beosztottjai elszeleltek a bajt megorrintva. Őket nagyon keresik Donyeckben a milicisták.

(B-R)


Szlavjanszk környékén rendkivül heves összecsapások vannak pillanatnyilag is.
Donbassz szabadságharcosai a “lopakodó halál” taktikáját alkalmazzák. A saját tüzérségi tüzébe belefeledkező és belesüketülő latorbandát lopakodva megközelitve hatalmas ritkitásokat hajtanak végre. Igy történt ez Szlavjansz közelében, ahol egy összehangolt rajtaütésben három darab BM-21-est, három darab 152-es tarackot a tüzelőállásban pusztitottak el a kezelőállománnyal együtt. A zsoldoshorda volt olyan tökéletlen, hogy egy csokorba gyűjtött három lőszerszállitó URAL-t, és három lőszeres teherautót is. A milicia ezt a tálcán kinált lehetőséget nem hagyhatta ki! A szlavjanszkiak kis hiján rohamot kaptak! Ekkora robbanást és tüzet még egyikük sem látott! Az akciókat mindösszesen tucatnyi milicista hajtotta végre. Egy közülük súlyosan megsebesült. A latorhorda?
Talán elárul valamit, hogy Szlavjanszk, Kramatorszk, Szemjonovka, és Nyikolajevka ezidő szerint csendes! De sajnos áram sincs sem Szlavjanszkban, sem Kramatorszkban, sem Szemjonovkában. A kórházakban sem. Megszűnt a vizszolgáltatás, és a gázellátás is.
Krasznyij Limanynál a kijevi zsoldosok viszont rajtaütöttek egy a milicia által “üzemeltetett” blokkposzton. Öt milicista elesett, viszont a támadók egyik T-64-ese is odaveszett a személyzettel együtt. Itt még egy KAMAZ is a horda veszteséglistájára került.
Szeverodonyeck is kiérdemelte ma délelőtt valami okból a latortüzérség figyelmét.

Harkovból érkezett hir szerint a repülőtérre “sikerült levánszorognia” egy lángoló SzU-24-es hiénagépnek. Vélhetőleg a “zóna” felett érte a “baleset.
A “Kiberberkut” és a “Green Dragon” nevű hackercsoportok is beszálltak a “buliba”! Figyelmeztették az ukrán PrivatBankos ügyfeleket, hogy maradt még néhány órájuk kivenni betétjeiket Kolomojszkij bankjából. Ha ezt nem teszik meg-úszik a pénzük.
(Donbasszban egyébként a zsidrákhiéna bankfiókjai nem üzemelnek! Ám ha Ukrajna területén a betétesek elkezdik-akár ijedelmükben is-kiszedni a betétjeiket, Kolomojszkij nagyon komoly veszteséget könyvelhet el majd.)
Jevgenyij Lukjanov külügyi helyettes államtitkár az Orosz Föderáció Nemzetbiztonsági Tanácsának ülésén ma délelőtt Moszkvában bejelentette: az USA “aktiv” tanácsadókat menesztett Ukrajnába, akik “stratégiai” tanácsokkal (értsd: utasitásokkal) látják el a hiénahatalmat, és latorhordáit. Jelentések szerint többük személyesen is részt vesz a “terroristaellenes megtorló akciókban”!
A lassan már második “szülinapját” töltő valcmani “B”-terv civilpusztitó része tökéletesre sikeredett. A hozzá fűzött “katonai remények” füstbe menni látszanak. Ezzel együtt is a kijevi médiák “hatalmas győzelemről” áradoznak.  Amennyiben a tegnap a megvalósitás útján elindult “B”- terv kéttucatnyi civil áldozatát “eredménynek” tekinthetjük-talán igazuk is van!
http://balrad.wordpress.com/2014/07/02/valcman-b-terve-ezidaig-kettucatnyi-civil-aldozat/


A Luhanszktól keleti irányban-az orosz határ közelében zajlottak ma késő délután a leghevesebb összecsapások. Világosan érthető a bérgyilkosokból verbuválódott horda igyekszik a határ ellenőrzését átvenni.
Tisztában van azzal a latorhorda, hogy mennyiben ez nem sikerül nekik napvilágnál, az éj leple alatt az eddig rendkivüli vér és technikai veszteségeik árán megszerzett “soványka területeket a miliciák visszaszerzik tőlük.
Sztanyicja és Kondrasovka falvakat teljesen földig rombolták. Legkevesebb tiz civil áldozata van az esztelen mészárlásnak, köztük egy ötéves fiú. A Luhanszkoje faluban lévő elektromos alállomást a faluval együtt pusztitották el.

romrom1
Jelentések szerint egyik településen sem voltak milicisták. Azok a szóban forgó településektől keletre, a dombok és az orosz határ közötti erdős-cserjés vidéken tanyázva ütnek rajta a zsiványbandán. Ezért is teljességgel érthetetlen az esztelen pusztitás, és fegyvertelen civilek lemészárlása, melynek szándékosságához kétség sem férhet.
Karlovkánál egész nap ide-oda nyomták egymást a küzdő felek. A milicia nyolc embere elesett, viszont este hat óráig négy tank és három PSZH teljesen megsemmisült, személyzeteikkel együtt.
A Szeverszkij Donyec csatorna helyreállitási munkálatait viszont nem tudta folytatni a karbantartó csapat, mert ide tüzérségi tüzet lőtt a banditasereglet. Egy munkás meghalt, egy másik pedig életveszélyesen megsebesült a közelükben becsapódott grámáttól.
(B-R)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése