Ez a szöveg első ízben a demokratischer.de, a Demokratischer Widerstand hetilap internetes oldalán jelent meg az újság novemberi számában. Innen jutott el több más alternatív internet-oldalra, és lett angolra is lefordítva.
A most következő fordítás forrása itt olvasható: https://www.rubikon.news/artikel/der-diktatur-vorreiter – ahol a cikk végén forrásként 77 link található, köztük olyan helyekről, mint The Guardian és Business Insider.

A szerzővel cikke megjelenését követően több interjú is készült, ezek közül különösen ezeket ajánlom: Elsőnek ezt:  https://youtu.be/OQqRBNs7CHY, mely december 30-án készült, és melynek címe: Kína, WEF & Great Reset – valójában ez a cél, és amiben a szerző a transzhumanizmusról is beszél, mint „Isten végleges trónfosztásáról” (hatalmától való megfosztásáról).
Utána egy filozófussal folytatott két beszélgetését:
https://youtu.be/v1c_GYvI_vM
https://www.youtube.com/watch?v=kHpfzPysKTU

Úgy tűnik, sokan megszerették Kínát. Legalábbis azok a politikusok és média-tulajdonosok, akik szerint az emberek szabadságjogainak korlátozásai még mindig nem elég kemények. … A kínai kormány konzekvens járvány-megelőző intézkedéseit mindenütt elkezdték dicsérni. A föld legnépesebb államában próbálták ki először a kijárási tilalmak bevezetését a polgároknak lakásaikba való de facto bebörtönzésével. Kínában vette kezdetét a pánikkeltés, a maszkdivat és a szünet nélküli propaganda.
Kínától tanulni egyet jelent elnyomást tanulni, így szól a mottó. A totális ellenőrzés, az erény-terror és a viselkedés-irányítás alkalmazásában is egyre kínaibbá válik a világ többi része. A tudományban való feltétlen hit és a transzhumanista felsőbbrendű ember-ideák Kínában összekapcsolódnak egy az ország múltjában gyökerező kollektivista emberképpel. Ebben a globális színpadi játékban, amelyben a "szabadság vége" című darabot rendezik éppen, egészen nyilvánvaló, hogy Kínának jut a főszerep.

A svájci Davosban 2020. január 20-tól 24-ig ülésezett az 50. Világgazdasági Fórum (World Economic Forum = WEF). Ugyanebben az időben, 2020. január 23-án rendelte el Kína az emberiség történelmében az első Lockdown-t, azaz a békeidőben elrendelt első totális kijárási tilalmat. Ezzel vette kezdetét a [ma is, tehát egy éve változatlan, sőt egyre erősödő intenzitással folyó] globális tudósítás-lavina a koronáról. Alig néhány nap múlva a WHO-igazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus [aki a kínaiak támogatásával került a WHO élére] a kínai utat máris iránymutatónak és dicsérendőnek jelentette ki. Az ezt követő hónapokban a föld csaknem minden országa a részletekig lekopírozta a kínai intézkedéseket.
Eközben, a WEF elnöke, Klaus Schwab örömmel konstatálta, hogy a koronával eljött a kiváló alkalom a Great Reset-hez, a nagy újrakezdéshez, melynek tervezetét 2020. június elején Davosban a világ nyilvánossága előtt a zsebéből varázsolta elő. Minden további kijárási tilalomban eltelt nap mesés nyereséget hoz a Big Tech-nek, a Big Pharma-nak és a Big Money-nak fkomputercégeknek, gyógyszergyártóknak és pénz-elitnek].

2020. március 6-án, amikor a kínai alelnöknő, Sun Chunlan pekingi delegációja élén Wuhanba érkezett, hogy képet kapjon a helyzetről a veszélyes járvány sújtotta városban, a felhőkarcolók tetejéről éles kiáltások hallatszanak: „Fake, fake, minden fake”, azaz szélhámosság, család, minden csalás! A helyzet kísérteties: disztópikus végidő-hangulat, néptelen utcák szürke háztömbök között, egyedül Xi Jinping legbensőbb kádereinek a csoportja vonul megkövült arccal tovább. Wuhan bezárt polgárainak nyomatékos kiáltásai zavarják meg a csendet: „Csalás!”, „Tiltakozunk”, kiáltják hangosan. – A házak tetejéről tiltakozó embereket még a kínai állami televízió is megmutatta, talán annak demonstrálására, hogy ők helyt adnak a vitáknak is.
Wuhan volt a világ első metropolisza, amit békeidőben általános kijárási tilalommal sújtottak, aminek következtében 19 millió lakost 5 hétig lakásaikba zártak. Hubei körzetében 57 millió ember felett rendeltek el részleges kijárási tilalmat.

 

Az internet közösségi oldalain (youtube, facebook, twitter) más videók is felbukkantak, miközben ne felejtsük, hogy ezek az amerikai platformok Kínában be vannak tiltva. A világ ugyancsak csodálkozott egy állítólag titkos felvételen, az ú. n. "eleső emberen", egy, a nyílt utcán összeeső állami hivatalnokon, aki a hivatalos jelentések szerint a koronajárvány áldozata lett. A rosszmájúak ugyan azt rebesgették, hogy a férfi esése közben feltűnően ügyesen fogta fel magát kezeivel. Egy másik videón az látszik, ahogy egy férfi autójából kiszállva leveszi a maszkját, mire a speciális egység emberei rávetik magukat, fejére hálós maszkot húznak és bilincsben elvezetik. Egy másik védőruhás csapat tagjai serényen odarohannak, hogy fertőtlenítsék a tett helyszínét. A kínai állami televízió adásaiban azt mutatják, ahogy a páncélos tisztító és dezinficiáló járművek elárasztják a belvárost.
De ki gondoskodott arról, hogy ilyen tökéletesen megszervezett képek árasszák el pillanatokon belül a Wuhan-i "járványfészekből" a nyugati közösségi oldalakat? Ki húzott hasznot a halálos korona-vírus miatt globálisan terjedő pánikból, valamint egy eddig példa nélkül álló, kíméletlen szigorral fenntartott kijárási tilalom bevezetéséből?

Xi Jinping globális Kína-klubja: Kína nagy és kis barátai

Mikor pár héttel később a szigorú kijárási tilalmat a föld szinte valamennyi országában bevezették, az amerikai ügyvéd és oknyomozó újságíró, az atlantai Michael P. Senger gyanút fogott. Arra a furcsaságra kezdte keresni a választ, hogy vajon még a legszegényebb országok is, melyekben szinte egyetlen egy korona-megbetegedés sem fordult elő, ráadásul népességük alacsony átlagéletkora miatt alig voltak érintettek, mégis szinte sablonszerűen átvették a kínai tilalmi-mintákat – tekintet nélkül arra a tényre, hogy országaikban az összeomlott szállítási láncok és kijárási tilalmak miatt százmilliónyian kerülnek elkerülhetetlenül az éhhalál szélére.
Alapos kutatás után Senger arra a következtetésre jutott, hogy egy nagyszabású „Information Operation”, vagyis a kínai Kommunista Párt (CCP) információs háborújával van dolgunk. Senger kutatási eredményei képezik e cikk alapját, és adják – az én véleményem szerint – a történésekhez az eddig hiányzó részecskéket, mely nélkül a világközösség aktuális helyzetét nem lehet megérteni.

Senger fő állítása – olvasásra felettébb ajánlott cikkében, melynek címe: „China‘s Global Lockdown Propaganda” – úgy szól, hogy a kijárási tilalmaknak semmilyen értelmük nincsen, hanem azok csak a kínai állami propagandának a részei, egy vírusra alapozott államcsíny gyanánt, melyet káros, áltudományos intézkedések exportálásának a segítségével követnek el. Bizonyítékainak súlya elsöprő. Twitter-kontóján (@michaelpsenger) komoly, hiteles publikációk százait teszi közzé, melyek összességükben a CCP geo-stratégiailag motivált szélhámosságát bizonyítják.
Senger– „Nyílt levél Xi Jinping-hez” című írásában – hetven olyan csalást sorol fel, melyekkel Kína operált, hogy világméretű pandémia-managementjét sikerre vigye, köztük hamis WHO és kórházi jelentéseket stb. (források: Senger, Michael P.: Chinas Global Lockdown Propaganda Campaign. Inside the CCP’s use of social media bots and other disinformation tactics to promote its own response to the coronavirus pandemic and attack its critics. https://www.tabletmag.com/sections/news/articles/china-covid-lockdown-propaganda Michael P. Senger, Twitter Thread, 70 Fakes surrounding Chinas pandemic response: https://twitter.com/MichaelPSenger/status/1307849676834603009)

Senger szerint a hamis híresztelések között a legfontosabb szerepet a közösségi oldalakon terjesztett hamis hírek – melyek az internet világában a "bot" nevet kapták – játszották.

A botok hamis kontók a közösségi oldalakon, melyeket gyakran algoritmusok generálnak, de egyre több esetben valódi emberektől származnak, akik szegény vagy totalitárius államokban élnek, és akik a hamis hírek terjesztéséért megbízóiktól pénzt kapnak. 2020 májusában az amerikai külügyminisztérium a kínai bot-hálózatok egyre növekvő aktivitását állapította meg, és felszólította a Twittert, hogy 250 ezer olyan ál-kontót töröljön, melyeket a kínai kommunista párt pénzelt, és propaganda céljaira használt.
Megfigyelők szerint Kína Kommunista Pártja tartja fent a világ legnagyobb internet-háttér-hadseregét; a becslések már 2013-ban 500 ezertől 2 millióig terjedő valóságos személyről beszéltek, akiket azzal bíztak meg, hogy a szociális média-platformokat hamis híreikkel, bejegyzéseikkel manipulálják. E hadsereg gúnyneve 50-cent-hadsereg, mivel az álhírek írói 50 centet (5 Yuan) kapnak bejegyzésekként.
A korona-előtti években e gigantikus hadsereg elsősorban belföldön volt aktív, korona óta azonban soha eddig nem volt mértékben a külföldi platformokon tevékenykedik. Az emberek által készített álhírek hatékonyabbak, mint a gép által generáltak, mert az utóbbiakat a belső gépi ellenőrzéssel könnyebb felismerni és eltávolítani. Az emberek által felrakott botokat csak képzett analitikusok képesek felismerni. Ha Kínában valami nem hiánycikk, az az ember; ennek következtében a CCP megbízottjainak százmilliós nagyságrendben elhelyezett bejegyzéseivel a világ összes országában hatékonyan és kiszámíthatóan képes a közvéleményt irányítani.

Amikor Európában elsőként Olaszországban kitört a koronaőrület, Kína nem csak lélegeztető-gépekkel, maszkokkal és fertőtlenítőszerekkel árasztotta el az országot, hanem a közösségi oldalakra feltett többszázezres szívszaggató bejegyzésekkel is. Az olasz média-analitikusok szerint március közepén a twitter bejegyzések 46,3 százaléka a kínai internet-hadseregtől származott.
Mindeközben Európában és az USA-ban nemcsak a közvélemény, de még a politikusok sincsenek tisztában ezeknek a botoknak a hatalmas elterjedésével. Nyugaton még most sincsenek tisztában ezek hatalmas arányával, következésképpen a közvéleményre gyakorolt óriási befolyásukkal. Még a politikusokat sem világosították fel erre kellőképpen, ezért ők maguk is könnyen eshetnek áldozatul titkosszolgálati műveleteknek. A kínai bot-hadseregek a Pavlovi-elv alapján működnek: jutalmazni és büntetni.

2020. márciusában az interneten látszólag a semmiből felbukkanó kommentárok támadták meg azokat a nyugati politikusokat, akik a közösségben már megszerzett immunitásra hivatkozva, nem akarták a kínai modellt követni. A következő forrás – Tengjun, Zhang: US political elites attempt to save economy before people’s lives. In: Global Times China https://www.globaltimes.cn/content/1184026.shtml (28.03.2020) – mutatja, miként helyezte a kínai média erkölcsi nyomás alá őket azzal a váddal, hogy e politikusok számára a gazdaság fontosabb, mint saját lakosaik sorsa.
Augusztusban pedig, amikor szinte az egész világ a kikényszerített Lockdown-sokk-görcsébe meredt, a világot Wuhanból érkező jókedvű fürdőpartik látványa ejtette ámulatba. Ezen első látásra érthetetlen felvételek közelebbről nézve simán illeszkednek abba a finoman szövögetett képbe, ami Kína kulturális és gazdasági fölényét hívatott bemutatni. Kína kommunista pártjának üzenete mindig ugyanaz: Kína a világ egyetlen országa, ami a "világjárvánnyal" [és mindig minden egyéb problémával] kitűnően megbirkózott. A kínai rendszer a legjobb. Aki nem úgy csinálja, mint Kína, az embertelen.
Ha Kína eléri, hogy az őrült korona-intézkedésekkel minden ország tönkretegye gazdaságát, akkor szinte az egész világon gyárakat, vállalatokat, sőt egész infrastruktúrákat tud potom pénzen felvásárolni: Miközben ily módon Kína növekszik, mindenki más tönkremegy – és mindezt vérontás nélkül érik el. Ráadásul eközben erkölcsileg magasabb rendűnek állítják be magukat, és saját kulturális értékeiket exportálják [kényszerítik rá] a nyugatra.

[1. A 2000-es években több ízben jártam Rómában, így a magam szemével láthattam, hogy miként növekszik Róma belvárosában a kínaiak által elfoglalt terület. 2013-ban a Santa Maria Maggiore bazilika bejáratával szemben induló sugárút és környéke egészen a bazilika bejáratáig már színtiszta kínai negyeddé vált.
2. Magyarországon is nemsokára megkezdi a működését a kínai egyetem.
3. Egy a honlapra 2019. decemberében feltett írásból, „Történelmi agylágyulás uralkodik mindenütt” való a következő idézet: »Az egyik rádióadó, a Klasszik Rádió, korábban Kínát reklámozta. Akkori egyik műsorvezetője mondta el a következőket: „Kínának elege lett abból, hogy európai szokások szerint kereskedjenek, üzleteljenek a világgal. Mivel ma már ők a leggazdagabbak, azt akarják, hogy ezentúl a kínai szokások szerint folyjon a kereskedés.” Az illető úr, miközben helyeselte a kínai véleményt, csak azt nem tudta, hogy mit jelentenek ezek a fogalmak „európai szokások”, illetve „kínai szokások”. Az első a kereszténységből itt maradt szokásokat, nevezetesen, betartani a szabályokat, az adott szót, nem csalni, nem hazudni, nem mérni hamisan, nem ledöfni a gyengébbet stb. A második pedig ezeket: csalni, annyit és olyan nagyot és sokat, amennyit csak lehet, hazudni mindenütt, mindig hamisan mérni, a gyengébbet eltiporni stb. Hogy végül a (volt) civilizált világot a kínaiak eddiginél is erőteljesebb előretörése, az afrikai és ázsiai muzulmán tömegek beáradása, vagy saját tömegeinek ostobasága, netán e három egyszerre fogja eltiporni, nem tudjuk; de azt, hogy ennek a pogány világnak a percei meg vannak számlálva, nem lehet többé tagadni.«
4. Pár évvel ezelőtt jöttek rá a nyugati országok, hogy Kína minden olyan földterületet felvásárolt a világban, ahol a számítógépes iparban nélkülözhetetlen nyomelemek előfordulnak. Még Merkel is fel volt háborodva, hogy ilyet eddig soha senki nem tett, a szabad kereskedelemben eddig soha senki nem folyamodott ilyen eszközhöz: Elmentek az adott országba, és annyit vásároltak az adott fémből, amennyire szükségük volt. De hogy egész országokat, országrészeket felvásároljanak, hogy innentől kezdve csak maguk férjenek hozzá egy adott nélkülözhetetlen ásványi kincshez, ez eleddig még senkinek nem jutott az eszébe. – Ennyit a kínai „szokásokról”.]

Mindezek után minden gondolkodó emberben ugyanazok a kérdések merülnek fel: Alszanak a titkosszolgálatok? Vagy a 2019. szeptember 18-án New Yorkban megrendezett pandemie-szimuláció: „Event 201” résztvevői – a Gates-alapítvány, a világgazdasági fórum, a kínai kormány, az USA és Kína járványintézetei, a Big Money, Big Pharma, Big Data – azóta rejtélyes érdek- és sorsközösséggé olvadtak egybe? Miért propagálják 2000. márciusa óta még a nyugati invesztment-mogulok is a kijárási tilalmakat? Milyen messzire ér Kína kommunista pártjának a karja olyan intézményekben, mint például a WHO vagy a Davos-i világgazdasági fórum, és máshol?
Időközben az egyszerű polgárok előtt is egyre több mindenre derül fény: Davos-tól a Silicon Valley-ig menedzserek és transzhumanisták tucatjai dicsőítik a kínai rendszer hatékonyságát és precizitását. Kína évtizedek óta építi ki intézményi befolyását a nyugati világban – úgy tűnik, hogy mostanra beérett a munkájuk, eljutottak az óhajtott céljukhoz. Mára minden fontos poszton ott vannak a megfelelő barátaik és támogatóik.
A WHO elnöke, Tedros Adhanom Ghebreyesus Kínának köszönheti posztját (a Kínától függő sok afrikai ország szavazatának). E kapcsolatnak köszönhetően 2000. januárjától a WHO egyfajta árnyék-világkormányként működik és intézkedik azáltal, hogy az egyes országok egészségügyi intézményein keresztül az előre kitervelt intézkedéséket végrehajtatja. 2020. január 30-án Tedros égig magasztalta Kína válság-menedzsmentét: „A kínai kormánynak saját népük és a világ összes többi lakosának védelmében meghozott fáradozásai és sikerei nélkül sokkal több esetet regisztrálnánk Kínán kívül, és valószínűleg több halálesetet is. Az a gyorsaság, amivel Kína a járvány kitörését felfedte, a vírust izolálta, génjét beazonosította, és eredményeit a WHO-val és a világgal közölte, mély benyomást keltő és leírhatatlan. Ez érvényes Kínának a jó átláthatóságért [!] tett igyekezetére, és a többi országnak adott támogatására is. Bizonyos értelemben Kína valóban új mércét vezetett be az ilyen válságokra adott reakciók kérdésében. Ez nem túlzás.” (forrás: Tweet 30.01.2020 Tedros Adhanom Ghebreyesus: https://twitter.com/WHO/status/1222967082733559808)
[Figyelem! A vírust a mai napig nem izolálta még senki, se Kína, se a világ összes többi laboratóriuma! Lásd a LÉTEZIK-E IZOLÁLT SARS COV2 VÍRUS? és   a   MILYEN OLTÁST FEJLESZTETTEK KI HA NINCS IZOLÁLVA A COVID-19 VÍRUS? című cikkeket]

Ezt a [velejéig hazug] nyilatkozatot Tedros nem magánemberként, hanem a WHO vezető funkcionáriusaként tette!

Kína egyik legbefolyásosabb barátja nyugaton Klaus Schwab, aki a davosi világgazdasági fórum alapítója, és öt évtizede elöljárója az évente megrendezésre kerülő elit-találkozónak. Schwab több mint 30 éve a legszorosabb kapcsolatokat tartja fenn a pekingi kommunista kormánnyal, valamint kínai egyetemekkel. Schwab maga bevallott transzhumanista és Kína-rajongó.
A kínai funkcionáriusok 2009 óta látogatják a fórumot, ahol rajtuk kívül kínai vállalkozók százai is nyüzsögnek. A jelenlegi kínai elnök, Xi Jinping 2017-ben vett először részt a davosi találkozón, ahol őt Schwab a szabad világkereskedelem megmentőjeként mutatta be a brexit és Trump miatt alaposan megrázott globalista-elitnek. Schwab: „Egy nagy bizonytalanságtól és csapásoktól megrendült világban a nemzetközi társaság Kínára tekint.”
Schwab személyesen is kötődik Kínához. Fia, Olivier Schwab egy kínai nőt vett feleségül, és 2011 óta ő vezeti apja fórumának pekingi irodáját. „A nyugat ma ugyanolyan sokat tanulhat Kínától, mint Kína a nyugattól”, lelkendezett az ifjabb Schwab egy kereskedelmi újságnak.


folytatás következik

http://katolikus-honlap.hu/2101/ujvilag.htm