Görögország egy baloldali pártja, a Népi Egység párt vezetője – volt energiaügyi miniszter – hétfőn felszólalt a Krím Barátai nemzetközi fórumon, és azt mondta, Görögország az amerikai külpolitikától függetlenül kellene cselekedjen.
Panagiotis Lafazanis a konferencián felszólalva azt mondta; “Olyan Görögországra van szükségünk, ami helyreállítja katonai együttműködését Oroszországgal. Úgy hisszük, hogy a mai konferencia után, amikor visszatérünk Görögországba, mindkét fél támogatni fogja ezt a törekvést.”
A politikus szerint Görögországnak ahhoz, hogy a helyreállíthassa korábban sikeres gazdaságát, arra van szüksége, hogy fokozza az együttműködést Oroszországgal és a Krím-félszigettel.
“Görögországnak semmilyen előnye nem származik abból, hogy újabb hidegháborút folytatunk Oroszországgal és a Krímmel. Nehéz válságidőszakon megyünk keresztül, emiatt külső politikai támogatásra van szükségünk” – mondta.

November 7-én Jaltában megkezdődött a Krím Barátai kétnapos nemzetközi konferencia. Az évente megtartott rendezvényen több mint 90 politikus és üzletember vett részt a világ közel 30 országából.


http://www.hidfo.ru/2017/11/a-gorogok-helyreallitanak-a-katonai-egyuttmukodest-oroszorszaggal/