2017. október 3., kedd

Vonatra támadtak a terroristák Németországban

Három ismeretlen személy a frankfurti repülőtér mellett tüzet nyitott egy közel 400 főt szállító vasúti szerelvényre. A rendőrség egyelőre nem fogta el az elkövetőket.
Az ismeretlen elkövetők egy erdő széléről légpuskával nyitottak tüzet a több száz embert szállító vonatra. A rendőrségi közlemény szerint azonnal keresni kezdték a három férfit, de nem jártak sikerrel. Az incidens után a szerelvényt leállították, az utasok egy másik járatra kellett átszálljanak.
A Focus Online szerint a vonat szélvédője megsérült, de személyi sérülés nem történt.
Nem ez az első eset, hogy német vonatokon ehhez hasonló incidens történik. Júniusban Unterföhring területén, Münchenhez közel követtek el hasonló bűncselekményt, melynek során az elkövetők egy igazoltatás miatt rendőrökre támadtak. Az akkori incidens során négy ember megsérült, az egyik rendőrnőt fejsérüléssel szállították kórházba.
A nyugat-európai hatóságok már régóta próbálják felkészíteni a nyilvánosságot ehhez hasonló esetekre. Szeptember elején a Le Parisien francia lap rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írta, a terroristák a következő hónapok során tömegközlekedést célzó merényleteket követhetnek el, akár vonatok kisiklatása is megtörténhet.

http://www.hidfo.ru/2017/10/vonatra-tamadtak-a-terroristak-nemetorszagban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése