Ahogy közeleg a tél, a külföldről pénzelt civil szervezetek megpróbálnak majd egy olyan közhangulatot kialakítani, amiben mindent felülír a polgárháborús pszichózis – mondta a politikus, aki a Momentum vezetőjének Magyarországra küldésére is már a párt megalapítása előtt egy évvel figyelmeztetett.
Idén ősszel “forró időkre” kell készülni bizonyos, demokratikus támogatottsággal alig rendelkező politikai szervezetek miatt, melyek külföldről finanszírozott csoportok fizetett aktivistáival megpróbálják azt a látszatot kelteni, hogy ők a nép elégedetlenségét fejezik ki a rendbontással. “A hangulatfokozásra azért is szüksége van az ellenzéknek, hogy ilyen módon próbáljon olyan közhangulatot kialakítani, amelyben a választók mindenképpen szükségét érezzék a változásnak”mondta Kövér László, a Magyar Idők beszámolója szerint.
„Megpróbálnak majd egy olyan hangulatot kialakítani, amiben mindent fölülír a polgárháborús pszichózis”
– mondta. Az Országgyűlés elnöke szerdán a Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán felszólalva kifejtette, hogy ez a “civil” kezdeményezés az emberek szándékos megtévesztését jelenti, hiszen a tüntetésekről, utcai harcokról tudósítás közepette az emberek nem látják, hogy a zavarkeltést fizetett aktivisták szervezik. Elmondása szerint az ilyen manipulatív módszerek kivédése érdekében meg kell mutatni, kik állnak az ilyen kezdeményezések mögött.

Kövér László korábban is jóval az események előtt figyelmeztetett a külföldi ügynökök magyarországi akcióira. A politikus 2015 nyarán azt mondta; könnyen lehet, hogy jelenleg folytatják külföldi tanulmányaikat olyan személyek, akiket idegen érdekközösségek majd visszaküldenek Magyarországra és beinjektálnak a magyar politikai életbe, hogy így biztosítsák saját fennhatóságukat hazánk felett. Fekete-Győr András később külföldről Magyarországra érkezve teljes sajtótámogatás mellett alapította meg a Momentum mozgalmat, ami szinte azonnal párttá alakult. Az új párt vezetőjével már az előtt interjút készítettek a legnagyobb nyugati sajtóorgánumok, hogy Magyarországon politikai tényezővé vált volna.

http://www.hidfo.ru/2017/07/polgarhaborus-pszichozist-hozhat-az-osz/