Nicolas Hulot francia környezetvédelmi miniszter csütörtökön bejelentette, hogy 2040-re már nem fognak benzin- és dízelmotoros autókat értékesíteni az országban.
Franciaország 2040-ig le fog állni a benzin- és dízelmotoros autók értékesítésével, ehelyett átáll az alternatív üzemanyaggal hajtott gépjárművek használatára – mondta Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter. A tervek szerint a kormány tárgyalásokat fog folytatni a főbb autógyártó cégekkel, de a jelenlegi trend alapján a gyártók ma is már inkább az elektromos meghajtású autókat részesítik előnyben, és az előzetes egyeztetések alapján fel vannak készülve arra, hogy alkalmazkodjanak az ezzel együtt járó új szabályozáshoz.
A bejelentés egy nappal követi a kínai tulajdonban lévő Volvo Cars hasonló tartalmú közleményét, melyben az állt, hogy 2019-től már kizárólag csak hibrid vagy tisztán elektromos modelleket fognak gyártani. A tervek szerint a francia kormány programot indít az 1997 előtt gyártott dízel és 2001 előtt gyártott benzines autók lecserélésének támogatására, hogy ezzel elősegítse az új technológiák terjedését.


http://www.hidfo.ru/2017/07/franciaorszag-2040-ig-atall-az-elektromos-autok-hasznalatara/