Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter mai közlése szerint a kormány akkor elégelte meg a G. Soros által alapított egyetem tevékenységét, amikor Soros meghirdette a tömeges bevándorlás programját, és fizetett aktivisták elkezdték a határhoz hordani a migránsokat.
“Csütörtöki kormányinfóján azonban Lázár János végre tisztázta ezt a kérdést, és nem hagyott kétséget afelől, hogy […] Soros György millió számra akar menekülteket hozni Magyarországra, ezzel felborítva Magyarország biztonságát.” – áll az Index.hu által közölt beszámolóban.
A liberális lap által közöltekből kiderült, hogy a kormány a hírhedt spekuláns gazdasági tevékenysége ellenére éveken át eltűrte a CEU működését, azt viszont már nem tolerálhatták, hogy G. Soros meghirdette a tömeges bevándorlás programját, és fizetett aktivisták kezdték hordani a migránsokat Magyarország határaihoz. A miniszter elmondása szerint ezen a ponton a Soros-egyetem működése nemzetbiztonsági kérdéssé vált.
“Amit nem tudunk tolerálni, nem tudunk tűrni és nem engedhetünk meg, hogy valaki munkatársaival, az általa megfizetettek segítségével Magyarország határához szállítson félmillió, egymillió, vagy ki tudja, hány embert, átlépjék illegálisan a határt, és fölborítsák az ország rendjét, és veszélyeztessék az ország biztonságát. Ez már nemzetbiztonsági kérdés.” – mondta.
Az országgyűlés április 4-én fogadta el a felsőoktatási törvény módosítását, ami előírja, hogy nem-európai felsőoktatási intézmény csak akkor működhet tovább Magyarországon, ha annak elvi támogatásáról a két érintett nemzetállam megállapodást köt. Ennek értelmében a magyar kormány és az amerikai szövetségi kormány kellene megállapodjon a CEU továbbműködéséről, de az amerikai fél erre mindeddig nem mutatott hajlandóságot, ezzel amerikai részről is veszélybe sodorva a CEU fennmaradását.
G. Soros aktivistahálózata kiterjedt mozgósítással és transznacionális tüntetés szervezésével reagált a felsőoktatási törvény módosítására. A megmozduláson több mint 80 ezer fő vett részt, köztük ismeretlen létszámú – de a legmegengedőbb becslések szerint is több ezer – külföldi állampolgár. Magyarországon máig nincsen megfelelő törvényi szabályozás arra, hogy mi a teendő akkor, ha több ezer külföldi állampolgár utazik Budapestre abból a célból, hogy egy a magyar országgyűlés által elfogadott törvény ellen tiltakozzon.

http://www.hidfo.ru/2017/07/hivatalos-embercsempesz-aktivistak-kikepzese-miatt-kell-fellepni-a-ceu-ellen/