Szerbia belügyminisztere, Nebojsa Stefanovic vasárnapi közlése szerint javult a biztonsági helyzet, de eddig közel 50 szerb állampolgár hagyta el az országot, hogy csatlakozzon az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez.
Összesen 49 szerb állampolgár hagyta el Szerbiát, hogy a Daes kötelékében harcoljon valamelyik közel-keleti országban – mondta Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter. Elmondása szerint többen közülük meghaltak, de néhány terrorista még életben van, ők idővel megpróbálhatnak visszatérni Európába.
“Mostanra többen közülük meghaltak, de többen még életben vannak, a Daes által irányított területeken tartózkodnak. Ezek nem nagy számok más európai országokhoz viszonyítva, de az ilyen történések mindig aggasztóak, a megfelelően időzített információcsere az egyetlen módja annak, hogy megvédjük magunkat” – mondta.
Stefanovic szerint Szerbiában a biztonsági helyzet állapota pozitív, a rendőrség, a biztonsági szolgálatok és az igazságszolgáltatás jelentős erőfeszítéseket tesz a terrorfenyegetések elhárítása érdekében. A miniszter szerint ennek köszönhetően jelenleg “Szerbia egyike Európa legbiztonságosabb országainak”.

http://www.hidfo.ru/2017/07/felszaz-szerb-allampolgar-csatlakozott-a-hirhedt-terrorszervezethez/