Ismeretlen elkövetők felgyújtottak egy befogadóközpontot Svédországban, ahol több mint 70 menekült volt elszállásolva. Két ember kórházba került, az épület leégett.
Tűz ütött ki egy Söderhamn területén – Stockholmtól 30 kilométerre – működő menekültbefogadó központban. Az incidens kapcsán a rendőrség közölte, hogy szándékos gyújtogatás történt, és vizsgálják a történteket. Az ott elszállásolt menekültek közül senki nem sérült meg, bár többen rosszul lettek a füsttől, vagy sokkos állapotban voltak.
A Vörös Kereszt és a Mentsük Meg a Gyermekeket – valamint számos önkéntes csoport – a történtek után gondozásába vette a táborban lakókat. A gyermekeknek ruhát, vizet adtak, az áldozatokat közelben lakó családoknál szállásolták el.
A befogadóközpont igazgatója egy nyilatkozatot tett, mely szerint elítéli a történteket, és az ott lakók fontos dokumentumokat és személyes tárgyakat is elveszíthettek a történtek miatt. A tűzoltók szerint káosz volt, amikor kiérkeztek, az épület nagy része leégett. A nyomozás gyakorlati része hamarosan megkezdődik, amint kihűlt annyira az épület, hogy be tudjanak lépni.

http://www.hidfo.ru/2017/06/felgyujtottak-a-menekulteket-svedorszagban/