A brit lakosság háromnegyede szerint a rendőrök állandó jelleggel fegyvert kellene hordjanak az utcákon – derült ki egy friss közvélemény-kutatásból. A megkérdezettek közül csak minden ötödik személy mondta azt, hogy a terrorfenyegetés közepette sem ért egyet a rendőrök felfegyverzésével.
A Sky News által hétfőn közölt közvélemény-kutatás szerint a britek 5%-a „egyik opciót sem tartja megfelelőnek”, 3%-uk pedig nem tudja, mit gondoljon arról, hogy fel kell-e fegyverezni a rendőröket. A kutatásból azonban kiderült, hogy a társadalom háromnegyede (72%-a) úgy gondolja, minden egyes rendőrnek fegyvert kell hordania.
Az eredményekből ugyanakkor kitűnik, hogy a multikulturális nagyvárossá átformált London lakossága sokkal kevésbé támogatja a rendőrök fegyverviselését, mint a vidéki területeken élők, ahol egyelőre még nem élnek olyan nagy arányban bevándorlók mint a fővárosban. A londoni lakosságnak 68%-a támogatja a rendőrök felfegyverzését, ami jóval alacsonyabb az országos átlagnál.
Hétfőn Theresa May kijelentette, hogy a brit rendőrség megfelelő felszereléssel rendelkezik a terrorfenyegetés kezeléséhez. A kormányfőt azonban számos kritika érte, amiért az évek során jelentős forrásokat vont el a rendőrségtől; sajtóhírek szerint ma sokkal kevesebb fegyveres rendőr teljesít szolgálatot, mint 2010-ben, amikor May belügyminiszterként megkezdte a rendőrség átalakítását.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-britek-tobbsege-fegyveres-rendoroket-akar-latni-az-utcakon/