2017. május 4., csütörtök

Egy új koreai háború veszélyeire figyelmeztet az orosz külügyminisztérium

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter óva intett attól, hogy az Egyesült Államok erőszakos úton próbálja megoldani a koreai válságot.
Az Észak-Korea körül kialakult helyzet katonai megoldására tett kísérletek katasztrofális következményekkel járhatnak – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, egy a finn külügyminiszterrel tartott találkozó utáni sajtótájékoztatón.
„Meggyőződésünk, hogy a Koreai-félsziget atomproblémájára csak politikai megoldás létezik, a katonai megoldási kísérletek katasztrófával végződnének.”
Egy újabb koreai háború lehetősége azt követően merült fel, hogy Észak-Korea újabb atomfegyver-kísérletei miatt Donald Trump amerikai elnök elrendelte, hogy a haditengerészet készüljön fel a helyzet katonai megoldására. A félsziget közelébe érkező amerikai flotta egyelőre a dél-koreai haditengerészettel kezdett közös hadgyakorlatokat.
Az amerikai sajtó beszámolói szerint Donald Trump bármelyik pillanatban elrendelheti a katonai beavatkozást. Ugyanakkor, a kínai külügyminisztérium szintén felszólította az Egyesült Államokat a katonai megoldás mellőzésére, Trump egy utóbbi Twitter-bejegyzése pedig bizonytalanságot tükrözött az észak-koreai katonai beavatkozás kapcsán.

http://www.hidfo.ru/2017/05/egy-uj-koreai-haboru-veszelyeire-figyelmeztet-az-orosz-kulugyminiszterium/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése