Egy a Bundeswehr kötelékében szolgáló német állampolgárt tartóztattak le a hatóságok, aki januárban fegyvert rejtett el a bécsi repülőtéren. A német katona szíriai menekültként regisztráltatta magát, és a gyanú szerint terrortámadást akart elkövetni.
A frankfurti ügyészség közlése szerint a 28 éves német katona menekültként regisztráltatta magát; egy hamis történetet adott elő a hatóságoknak, miszerint ő korábban Damaszkuszban élt. Miután szíriai menekültként regisztráltatta magát, januárban fegyvert rejtett el a bécsi repülőtéren, amit februárban próbált újra magához venni. Ekkor léptek közbe az osztrák hatóságok, a német katonát terrortámadás előkészületének gyanúja miatt letartóztatták.
A német hatóságok szerint egy másik, 24 éves személy is segédkezett volna a terrorakció végrehajtásában, őt szintén őrizetbe vették. A történtek után a nyomozás részeként 16 objektumot kutattak át Németországban, Ausztriában és Franciaországban.

http://www.hidfo.ru/2017/04/terrortamadast-akart-elkovetni-egy-nemet-katona/

Bevándorláspárti politikus ellen tervezett merényletet egy német katona

A német hatóságok letartóztattak egy újabb a Bundeswehr kötelékében szolgáló katonát, akit bevándorláspárti politikus elleni merénylet előkészületével vádolnak.
A 27 éves gyanúsítottat, Maximilian T-t Kehl területén tartóztatták le Baden-Württembergben, miután a katonai hírszerzés kapcsolatot talált közte és az áprilisban letartóztatott két gyanúsított közt.
A nyomozás során kiderült, hogy az őrizetbe vett személy rendszeresen ismeretlen helyre távozott a Strasbourg mellett működő francia-német katonai létesítményből, ahol elszállásolva volt, és ezekhez a távolmaradásokhoz a korábban őrizetbe vett Franco Albrecht szolgáltatott alibit.
Albrechtet először az osztrák rendőrség hallgatta ki februárban, miután rajtakapták, amint magához akart venni egy korábban a bécsi repülőtér mosdójában elrejtett lőfegyvert. Az őrizetbe vétel után kiderült, hogy a 28 éves személy ujjlenyomata már szerepel a menekültügyi rendszer adatbázisaiban, mert korábban szíriai menekültnek adta ki magát, és ehhez egy hamis történetet adott elő a hatóságoknak. Ezt a hamis személyazonosságot akarta később felhasználni egy terrortámadás végrehajtásához, ami így szíriai menekült által elkövetett merényletnek tűnt volna. Egy társát, a 24 éves Mathias F-et április 26-án tartóztatták le.

Az ügyészség szerint a német katonák azt tervezték, hogy olyan politikusok ellen követnek el merényleteket, akik támogatják a kormány bevándorláspolitikáját. Az állítólagos listán szerepelt Joachim Gauck is, aki 2012 és 2017 közt volt Németország elnöke, emellett Heiko Maas igazságügyi miniszter ellen is merényletet terveztek.
Német sajtóértesülések szerint a gyanúsítottak célja az volt, hogy a merényletek muszlim menekültek által elkövetett terrortámadásnak tűnjenek, és ezzel ösztönözzék a német lakosságot a bevándorlók elleni erőszakos fellépésre. Az ügyészség szerint valamennyi gyanúsított szélsőjobboldali aktivistaként működött és bevándorlásellenes nézeteket terjesztett az interneten.
Korábban nagy nyilvánosságot kaptak azok az értesülések, melyek szerint a Bundeswehr kötelékében rengeteg szélsőjobboldali nézeteket valló személy működik, emellett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet is sikeresen kihasználta a „sokszínűségre törekvést”, és megpróbálta saját embereit beépíteni a német hadsereg soraiba, hogy azok így kiképzést kapjanak a robbanóanyagok használatával kapcsolatban.

http://www.hidfo.ru/2017/05/bevandorlasparti-politikus-ellen-tervezett-merenyletet-egy-nemet-katona/