Emmanuel Macron francia elnökjelölt kampányközpontja elutasította a Russia Today hírügynökség akkreditációját, mert szerintük az orosz sajtó beavatkozik a demokratikus választási folyamatba.
A Russia Today beszámolója szerint a vasárnapi rendezvényre már nem akarták beengedni a riportereiket, szerdán pedig Macron sajtófőnöke látványosan félrenézett, amikor a RT újságírói megpróbáltak a közelébe férkőzni, hogy megkérdezzék, beengedik-e őket. Az utólagos magyarázat szerint a sajtófelelős túl elfoglalt volt ahhoz, hogy újságírókkal foglalkozzon.
Macron kampányfőnöke, Richard Ferrand azzal vádolta a Russia Todayt, hogy hamis híreket terjeszt és „megpróbálja befolyásolni Franciaország demokratikus életét”. A RT sajtófőnöke visszautasította ezeket a vádakat, a főszerkesztő Margarita Simonyan pedig azt mondta, hízelgő, hogy a centrista kampányban ilyen fontos szerepet töltenek be az orosz sajtóorgánummal kapcsolatos hazugságok.



A
liberálisok szerint csak ők korlátozhatják a demokratikus jogokat

A francia sajtó Marine Le Pen médiacenzúrájával riogatja a választókat, de eközben meg sem említik, hogy Emmanuel Macron kitilt egyes sajtóorgánumokat saját kampányközpontjából.
32 francia sajtóorgánum tiltakozott az ellen, hogy a Nemzeti Front egyesével megválogatja, melyik újságíró férkőzhet az elnökjelölt Marine Le Pen közelébe az elnökválasztás május 7-i második fordulója előtt.
A többek közt az AFP, a Le Monde, a Le Figaro napilapok, a TF1 és BFM TV-csatornák képviselői által aláírt közös nyilatkozatban az áll, hogy
„a mi társadalmunkban nem egy politikai párt feladata, hogy megválogassa, milyen sajtóorgánum élhet demokratikus jogaival”.
Miközben a fent említett médiafelületek képviselői fel vannak háborodva azon, hogy Marine Le Pennek nem tehet fel kérdéseket akárki, az általuk favorizált elnökjelölt, Emmanuel Macron egyszerűen kiválasztott néhány neki nem tetsző tudósításokat közlő sajtóorgánumot, és kitiltotta őket a kampányközpontból. Utóbbin nem voltak felháborodva a demokrácia bajnokai.
A Russia Today nemzetközi hírügynökség április 27-én számolt be arról, hogy képviselőiket kitiltották Emmanuel Macron kampányközpontjából. Az elnökjelölt kampányfőnöke, Richard Ferrand azzal vádolta a Russia Todayt, hogy hamis híreket terjeszt és „megpróbálja befolyásolni Franciaország demokratikus életét”. A Szputnyik hírügynökség tudósítóit szintén nem engedik Macron közelébe. Ugyanakkor, erről a tiltásról kiderült, hogy semmivel nem tudják alátámasztani; később még a Reuters hírügynökség is elismerte, hogy Macron kampánystábja nem tudott bizonyítékként felhozni egyetlen tudósítást sem az orosz sajtóorgánumoktól, ami az elnökjelölttel kapcsolatban hazugságot tartalmazott volna.

http://www.hidfo.ru/2017/04/a-liberalisok-szerint-csak-ok-korlatozhatjak-a-demokratikus-jogokat/