Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnökjelöltje szerint a tömeges bevándorlásra nem lehetőségként kell tekinteni, hanem tragédiaként, a migránsok elszállásolása helyett pedig inkább a franciáknak kellene lakást osztani.
Le Pen keddi beszédében ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén azonnal leállítja a tömeges bevándorlást; azt mondta, már az első néhány hétben moratóriumot vezetne be, mert Franciaország nem tud megélhetést adni több millió bevándorlónak, miközben 9 millió munkanélküli él az országban és 7 millióan élnek mélyszegénységben.
Le Pen a TF1 hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, a migránsok beengedése versenyhátrányba hozta a francia munkásokat, és lenyomja a béreket, emiatt tragédia az európaiak számára. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy megválasztása esetén nem az afrikai és közel-keleti migránsokat, hanem a franciákat részesítené előnyben, amikor szociális lakásjuttatásról vagy munkahelyteremtésről van szó.

http://www.hidfo.ru/2017/04/le-pen-a-bevandorlas-nem-lehetoseg-hanem-tragedia/



Le Pen:
vissza kell venni a NATO-tól a nemzeti szuverenitást

Franciaország felül kell vizsgálja a NATO-ban betöltött szerepét, mert a Szovjetunió összeomlása után már semmi nem indokolja a NATO továbbműködését – mondta Marine Le Pen, francia jobboldali elnökjelölt a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.
Le Pen az interjú során kifejtette, hogy a szovjetellenes katonai tömb fenntartásának ma már nincs semmilyen oka, hiszen ami ellen létrejött, az már több mint két évtizede megszűnt létezni. Az elnökjelölt szerint Franciaország a NATO-tagság helyett inkább olyan országokkal kellene katonai együttműködést folytasson, melyekkel megegyeznek érdekei az európai biztonság fenntartása terén.
Le Pen szerint elnökjelöltként ő azt akarja, hogy Franciaország visszaszerezze teljes szuverenitását, hogy ne az Amerikai Egyesült Államokat védelmezze, hanem képes legyen a saját érdekeinek megvédésére. A francia fegyveres erőket csak akkor vetnék be külföldön, ha az Franciaországnak is érdekében áll.
A politikus emlékeztetett, hogy a NATO-t eredetileg abból a célból hozták létre, hogy a nyugati országok meg tudják magukat védeni a Szovjetunió terjeszkedésével szemben. A Szovjetunió felbomlásával azonban az észak-atlanti katonai szövetség létezése is okafogyottá vált. Le Pen szerint ma már semmi más nem indokolja a NATO fennmaradását, minthogy az Egyesült Államok a NATO gépezetén keresztül tartja fenn az amerikai katonai jelenlétet Európában.

http://www.hidfo.ru/2017/04/le-pen-vissza-kell-venni-a-nato-tol-a-nemzeti-szuverenitast/