A török hatóságok pénteken letartóztatták a Kurd Népi Demokrata Párt több tucat képviselőjét. Az őrizetbe vett személyeket terrorcselekményekkel kapcsolatban kihallgatják.
Aznap egy török nagyvárosban újabb terrortámadás történt, melynek során kilenc ember életét veszítette, és több százan megsebesültek. A kormány a Kurdisztáni Munkáspártot vádolja a terrorcselekménnyel, melynek elkövetését később az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magára vállalta. A robbantást követően a hatóságok azonnal letartóztatták a Kurd Népi Demokrata Párt számos képviselőjét, akiket most azzal vádolnak, hogy segítik a Kurdisztáni Munkáspártot az államellenes szervezkedésben.
Washington, Brüsszel és az ENSZ illetékes szervei egyaránt elítélték az ellenzéki politikusok letartóztatását.
Törökországban az elmúlt hónapok során több mint százezer embert bocsátottak el állami hivatalokból, illetve tartóztatták le őket, hiszen a tömeges intézkedés a júliusi, bukott puccskísérlet után kezdődött.
A puccskísérletet követően a hadseregben, a bíróságokon, állami hivatalokban és az oktatásban történt tömeges elbocsátás ill. bebörtönzés. A pénteken őrizetbe vett képviselők mellett baloldali aktivistákat, újságírókat, akadémikusokat, kurd politikai aktivistákat tartóztattak le nagy számban.


http://www.hidfo.ru/2016/11/tucatnyi-ellenzeki-kepviselot-tartoztattak-le-torokorszagban/