Az amerikai hadsereg több ezer katonát küld Ukrajnába egy hadgyakorlatra hivatkozva, napokkal azután, hogy Kelet-Ukrajnában kiújultak a fegyveres harcok.
Az amerikai hadsereg csütörtökön kiadott közleménye szerint az Ukrajna-központú Atlantic Resolve Műveletre érkeznek újabb alakulatok, hogy “támogassák az európai erőket”. A bővítés részeként a tél folyamán összesen 5750 amerikai katona érkezik az ukrajnai hadgyakorlatra.
Az Európába érkező idegen erőket először Németországban és Lengyelországban szállásolják el, később onnan haladnak tovább az ukrán front irányába.
Bár az USA hivatalosan nem vesz részt az ukrán konfliktusban, jelenleg is több ezer amerikai katona, valamint tucatnyi NATO-tagállam fegyveres erői állomásoznak Ukrajnában, különböző hadgyakorlatokra és kiképzési feladatokra hivatkozva, valamint kormányközi megállapodások részeként.
Az ukrán válság békés rendezését garantáló minszki egyezmény szerint minden külföldi fegyveres el kell hagyja Ukrajna területét.


http://www.hidfo.ru/2016/11/tobb-ezer-amerikai-katona-erkezik-az-ukran-front-kozelebe/



Három éve kezdődött Ukrajna demokratizálása

euromajdan-hidfo-ru
Három éve ilyenkor, november elején váltak tömeges méretűvé a Kijevben zajló álcivil tüntetések.
A külföldről finanszírozott civil szervezetek tömegdemonstrációira Lengyelországban kiképzett jobboldali paramilitáris szervezetek tagjait kapcsolták rá, hogy legyen, aki erőszakos összeütközést vállal a rendvédelmi erőkkel.
Az utcai harcok során több mint száz civil és rendőr veszítette életét. Az első halálesetek alig néhány héttel a tömegdemonstrációk kezdete után, decemberben történtek.

http://www.hidfo.ru/2016/11/harom-eve-kezdodott-ukrajna-demokratizalasa/