2016. október 24., hétfő

Nyolcezren tüntettek a CETA ellen Hollandiában

ceta-hidfo-ru
Több mint nyolcezren vettek részt Hollandiában az Európai Unió és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezmény megkötése elleni tüntetésen. A tüntetők támogatják Vallónia parlamentjének döntését, mellyel megakadályozták a CETA ratifikálását.
A belgiumi RTBF hírtelevízió szerint több mint 8000 fő vett részt Amszterdamban a CETA elleni tüntetésen, amely egyben szolidaritási tüntetés is volt, tömegek fejezték ki támogatásukat a vallon parlament szavazásának eredményére vonatkozóan. A francia ajkú régió napokkal ezelőtt leszavazta az EU és Kanada közti szabadkereskedelmi egyezmény megkötését, ezzel arra kötelezve Belgium szövetségi kormányát, hogy vétójogával éljen az október végi EU-Kanada csúcstalálkozón.
Az egyezmény aláírását eredetileg október 27-re tervezték. A TTIPAlarm mozgalom szervezője, Jurjen van den Bergh a RTBF-nek nyilatkozva azt mondta,
köszönettel tartoznak a vallonoknak, akik Európában egyedülálló módon lényegi vitát tartottak az egyezménnyel kapcsolatban, és végül annak megakadályozása mellett döntöttek.
Szombaton Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke külön válságtalálkozót tartott Kanada kereskedelmi miniszterével, majd a vallon kereskedelmi miniszterrel, ám egyik megbeszélés során sem értek el semmilyen eredményt.
http://www.hidfo.ru/2016/10/nyolcezren-tuntettek-a-ceta-ellen-hollandiaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése