nemetorszag-liberalis-diktatura-hidfo-ru
Németországban az állam durván beleavatkozik a média működésébe, és a liberalizmus dogmái mentén általános cenzúrát működtet. A kormány azt tervezi, hogy ezt a cenzúrát kiterjesztik a közösségi médiára is.
A Deutsche Welle hasábjain nemrég megjelent a Kereszténydemokrata Unió egy tagjának, Volker Kaudernek javaslata, amely szerint az online közösségi média szolgáltatókat rá kell kényszeríteni arra, hogy hatékonyabban közreműködjenek a “gyűlöletbeszéd” elleni fellépésben. Kauder szerint a Facebook büntetést kellene fizessen minden egyes, a kormány által “faji gyűlöletkeltésnek” minősített kommentért, amit nem távolít el. A CDU-s politikus azzal indokolta a javaslatot, hogy a német közösségi médiában a menekültek érkezése óta egyre több a xenofób megnyilvánulás. A párt azonban a xenofíliát tartja irányadónak, és arra készül, hogy eltávolíttatja a közösségi médiából azokat a hozzászólásokat, melyekkel nem ért egyet.
Kauder a Der Spiegel lapnak nyilatkozva azt mondta, hogy “a kerekasztalok ideje lejárt”, és “elfogyott a türelme”. Elmondása szerint a Facebook, a Google és a Twitter komoly pénzbírsággal kellene szembenézzen, ha nem távolítja el egy héten belül a menekültekkel szemben ellenséges kommenteket.
Kauder emellett azt mondta, hogy a cigarettás dobozokon is szerepel a felirat, miszerint a dohányzás káros az egészségre, és ennek megfelelően a közösségi média is hasonló figyelmeztetéseket kellene elhelyezzen mindenhol, amiben közölnék a felhasználóval, hogy hozzászólásaikkal kerülniük kell mások inzultálását.
A liberális képviselő ezen felül a teljes megfigyelést és terrort javasolja a felhasználók megrendszabályozása érdekében. Azt mondta, az igazságügyi minisztérium ki kell kérje azoknak a felhasználóknak az IP-címeit, akik a menekültekkel ellenséges hozzászólásokat írtak. Ennek segítségével a német rendőrség nyilvántartást tudna vezetni minden olyan személyről, akit dühít, hogy a kormány idegen népcsoportokat telepít le az országban, abból a célból, hogy közösüljenek a németekkel.
A Kauder által használt kifejezés, miszerint “elfogyott a türelme”, emellett arra utal, hogy Németországban a szabad véleménynyilvánítás nem alapérték, hanem a párt tagjai szerint ők ezt átmeneti jelleggel engedélyezik az embereknek, ameddig még kontroll alatt tudják tartani a más véleményen lévők tömegeit.
Németországban az utóbbi hónapok során számos olyan esetről lehetett hallani, hogy a hatóságok egy internetes hozzászólás miatt keresnek fel embereket a saját lakásukon. Szinte minden esetben olyan felhasználóról van szó, aki nem akarja szótlanul tűrni, hogy afrikaiak tömegesen erőszakolják a német nőket, és ennek kapcsán “politikailag korrekten” kelljen fogalmazniuk – de leginkább sehogy nem fogalmazhatnak ezzel kapcsolatban.
Hiszen a szegény, erőszakoskodó menekültekkel szemben türelmesnek kell lenni, miközben a német többségi társadalommal szemben “elfogyott a türelem”.
Korábban a ZDF televízió volt igazgatója is elismerte, hogy Németországban brutális médiacenzúra működik, és a hatóságok előírják az újságíróknak, hogy milyen kontextusban szabad beszélni a menekültekről. Emellett a német sajtó szisztematikusan elhallgatja a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket.
A teljes cenzúra akkor vált láthatóvá, amikor egyetlen éjszaka alatt több ezer német nő vált szexuális zaklatás áldozatává, és a kormány nem tudta megakadályozni, hogy a zaklatásokkal kapcsolatos hírek gyorsan terjedjenek a közösségi médiában. Ezért akarják most rákényszeríteni a szolgáltatókat minden “menekültellenes” kommentár törlésére, és a más véleményen lévők listázására, hogy a teljes hírzárlat a jövőben az ideológiai irányelveknek megfelelően fenntartható legyen.


http://www.hidfo.ru/2016/10/hatekonyabb-cenzuran-dolgoznak-a-nemetorszagi-liberalisok/