Több tagállam is kiléphet az Európai Unióból, ha nem sikerül olyan változásokat hozni az EU-ban, amivel az emberek meg vannak elégedve – mondta Alekszisz Ciprasz, görög miniszterelnök a pénteki pozsonyi csúcstalálkozó informális találkozóját követően.
Az EU 27 tagállamának vezetői Szlovákia fővárosában találkoztak, hogy megvitassák a britek kilépése utáni teendőket, emellett határozzanak a migrációs válság miatt szükséges reformokról, és a schengeni övezet védelméről. Alekszisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke szerint mostanra mindenki – az uniós vezetők közül – rá kellett jöjjön arra, hogy az Európai Unió mély válságba jutott, és ha nem hajtanak végre bizonyos változtatásokat, a britek kilépése után több tagállam is távozhat az EU-ból.
“Úgy gondolom, ez közös álláspont, a nyilvánosság már nincs megelégedve a modern Európa képével. Európa új jövőkép után kell nézzen, ami az embereket is lelkesíti.”
Ciprasz az ERT hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, ma már tagadhatatlan, hogy az európaiak nyugaton és keleten egyaránt az életszínvonal romlását tapasztalták az utóbbi években, miközben a munkanélküliség növekszik, a társadalmi védőháló pedig szertefoszlik. Ciprasz szerint az Európai Unió számára a következő években a bevándorlás, és biztonsági helyzet romlása lesz a két fő kihívás, amivel meg kell küzdeni.


http://www.hidfo.ru/2016/09/miniszterelnok-tobb-tagallam-is-kilephet-az-eu-bol/