Hillary Cinton szerint Oroszország akar elnököt választani az Amerikai Egyesült Államokban, és megkíséreli a választások kimenetelének befolyásolását. Érdekes vádak egy olyan amerikai politikustól, aki egyébként maga is megmondaná, ki legyen Oroszország elnöke.
Hétfőn a demokrata elnökjelölt azzal vádolta Oroszországot, hogy beavatkozik az amerikai elnökválasztás menetébe, hogy elősegítse Donald Trump megválasztását. Clinton emellett “megbízható jelentésekre” hivatkozva azt állította, Moszkva áll a Wikileaks általi kiszivárogtatások mögött.
“Komoly aggodalmaink vannak. Soha nem voltunk még olyan helyzetben, hogy külföldi hatalom érintetté vált volna az amerikai választási folyamatban. Soha nem volt még olyan jelöltünk, aki arra biztatott orosz hackereket, hogy támadjanak más jelöltekre.”
Annak ellenére, hogy Hillary Clinton tényként kezeli az orosz beavatkozást, az amerikai hatóságok egyelőre semmilyen bizonyítékot nem tudtak felmutatni arra vonatkozóan, hogy Oroszország beavatkozna a választási folyamatba.
Donald Trump kampányának sikerességét korábban arra vezették vissza a politikai szakértők, hogy az elnökjelölt megragad minden lehetséges alkalmat arra, hogy a közfigyelem középpontjába kerüljön. Azáltal, hogy Trump azt mondta, az orosz hackerek tovább kellene kutakodjanak Clinton levelezésében, a republikánus elnökjelölt bebiztosította, hogy politikai ellenfelének kiszivárogtatott levelei tartósan meghatározott közéleti téma maradjanak.
Hillary Clinton népszerűsége az utóbbi hetek során mélypontra jutott; a frissebb közvélemény-kutatások szerint Trumpot legalább annyian támogatják, mint a demokrata jelöltet, vagy már le is előzte Clintont az elnöki székért vívott népszerűségharcban.


http://www.hidfo.ru/2016/09/clinton-szerint-oroszorszag-beavatkozik-az-amerikai-elnokvalasztasba/