Nincs összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus közt? Az Europol terrorellenes egységei beépülnek a Görögországban működő menekülttáborokba, hogy kiszűrjék a potenciális terroristákat.
Az Europol szóvivője, Alexandru Niculae közlése szerint 30 szakértőt küldtek Görögországba azzal a céllal, hogy beépüljenek a menekülttáborokban élő migránsközösségekbe, és megtalálják azokat, akik azzal a céllal érkeznek Európába, hogy terrorcselekményt kövessenek el. A terrorellenes ügynökségnek ugyanis meggyőződése, hogy a Közel-Keletről érkező menekültekkel terroristák is érkeznek Európába.
A szóvivő elmondása szerint a szakértők kiküldetéséről május közepén született döntés. Rob Wainwright, az Europol igazgatója pedig nemrég egy interjú során azt mondta, ez a lépés egy új típusú biztonsági kihívásra adott kényszerű válasz, az Európa határain kialakuló spontán menekülttáborokban élő közösségeket ugyanis felhasználják a legkülönbözőbb bűnözői csoportok, beleértve a szervkereskedőket is.
Wainwright elmondása szerint nem a bevándorlás a terrorizmus elsődleges forrása, de a bevándorlókból álló közösségek a terroristák toborzó tevékenységének elsődleges célpontjai. Görögországban ma mintegy 60 ezer potenciális menedékkérő van elszállásolva, az országban elszórtan elhelyezkedő több mint 30 menekülttáborban.


http://www.hidfo.ru/2016/08/az-europol-a-menekultek-kozt-keresi-a-terroristakat/