2016. augusztus 18., csütörtök

Multikulturalizmus: etnikai zavargásokat importált Németország

Németország törökök hidfo.ru
Kölnben a hatóságok arra kényszerültek, hogy lemondják a kurd kulturális fesztivált, miután a rendőrség figyelmeztetést adott ki, hogy összecsapásokra lehet számítani a török és kurd kisebbség közt.
A 24. kurd kulturális fesztivál szeptember 3-án kezdődött volna. Köln rendőrfőnökének közleménye szerint azonban figyelmeztette a rendezvény színhelyéül szolgáló stadion tulajdonosát, hogy ne írja alá a program megtartását garantáló megállapodást, mert számítani kell arra, hogy a rendezvény alkalmából a két etnikai kisebbség közti összecsapások kezdődhetnek.
Jürgen Mathies közleménye szerint az elmúlt egy hónapban nyomon követték a török és kurd kisebbség közti feszültség fokozódását, ami indokolttá tette az ehhez hasonló rendezvények lemondását.
Köln rendőrfőnöke azt mondta, okkal tarthatnak attól, hogy a Törökországban fellángoló etnikai feszültségek átgyűrűzhetnek Németországba – a török és kurd kisebbség közt akár utcai összecsapásokig fokozódhat a feszültség. Németországban több mint 3 millió török bevándorló él, köztük török állampolgárságú kurdok is.http://www.hidfo.ru/2016/08/multikulturalizmus-etnikai-zavargasokat-importalt-nemetorszag/
Idén félezer fegyveres kell őrizze az Oktoberfestet

Az utóbbi hónapokban történt terrortámadások, és a fundamentalista muszlim közösségek részéről fokozódó nyomás miatt München hatóságai arra kényszerültek, hogy szigorú biztonsági intézkedéseket vezessenek be az Oktoberfest idejére.
Szeptember 17-én veszi kezdetét és október első hétvégéjéig tart a müncheni sörfesztivál; minden évben több mint hatmillió ember vesz részt az eseményen. Idén azonban nem lesz problémamentes a rendezvény megtartása, mert a hatóságok szerint az Oktoberfest terrortámadás célpontjává válhat. Emellett Németországban letelepedett fundamentalista iszlám szervezetek már hónapokkal ezelőtt hangoztatták; szerintük be kellene tiltani a rendezvényt, mert ez akadályozza őket a szabad vallásgyakorlásban.
Josef Schmid, München helyettes polgármestere az USA Today beszámolója szerint azt mondta, több mint 450 fős biztonsági személyzet lesz jelen a rendezvényen, és 340 méter kerítéssel kell körbevenni az esemény színhelyét, hogy kívül tudják tartani a zavarkeltésre törekvő személyeket. Az idei Oktoberfestre ellátogatók emellett azzal kell majd szembesüljenek, hogy a biztonsági személyzet alaposan átkutatja majd minden csomagjukat, mielőtt beléphetnek az elkerített és szigorúan őrzött területre. A 3,5 liternél nagyobb űrtartalmú táskákat, zsákokat pedig tilos lesz bevinni a kerítésen belülre.
Schmid azt mondta, nincs tudomásuk konkrét bűncselekmény előkészületeiről. Németországban a tömegrendezvények – akárcsak Franciaországban – mára a terroristák és vallási fanatikusok potenciális célpontjává váltak, emiatt általánosságban véve szükség van a fokozott biztonsági intézkedésekre. Franciaország augusztus elején a hatóságok gyakorlatilag beismerték, hogy az országban ma már csak szigorú katonai biztosítás mellett lehet tömegrendezvényt tartani. Ugyanez kezd igaz lenni Németországra, ahol szintén számos terrortámadás történt az utóbbi hetekben.
Fundamentalista muszlim szervezetek korábban számos alkalommal követelték már, hogy tiltsák be az Oktoberfest rendezvényt, mert az “sérti a muszlim emberek vallási érzületeit”. Ennek érdekében tavaly petíció is indult, ami azzal indokolta a betiltás kérelmét, hogy a fesztivál “intoleráns” és “muszlim-ellenes” rendezvény, továbbá, az Oktoberfest betiltása “segítene a menekülteknek, hogy ne felejtsék el történelmüket”.

http://www.hidfo.ru/2016/08/iden-felezer-fegyveres-kell-orizze-az-oktoberfestet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése