Az Európai Unió egy második nagy bevándorlási hullámmal kell számoljon, ha ellehetetlenül az Ankarával márciusban kötött migrációs egyezmény végrehajtása. Egy orosz napilap szerint ebben az esetben az EU már keményebb intézkedéseket hozhat, a migránsokat afrikai országokba fogják deportálni.
Az Európai Parlament egy az Izvesztyija napilapnak nyilatkozó vezetője szerint amennyiben Ankara útjára indít egy újabb nagy migrációs hullámot, az EU meg fogja védeni külső határait, és a migránsokat afrikai országokba toloncolhatják ki.
A tisztviselő azt mondta, Brüsszel fokozottan érdekelt a migrációs egyezmény sikeres működtetésében, de Európa számára egyértelmű jelzés, hogy Erdogan vissza akarja állítani a halálbüntetés intézményét. Ha ezt a lépést megteszi, az Európai Unió felfüggeszti az Ankarával folytatott együttműködést, beleértve a migrációs egyezményt és az EU-csatlakozási folyamatot is.
A forrás szerint Brüsszel azzal számol, hogy erre válaszként Törökország fel fog hagyni a határőrizettel Európa irányába, ami újabb tömeges bevándorlási hullámot indít az Európai Unió felé. Ebben az esetben az EU “alternatív megoldásokhoz” fog folyamodni, és a humanitárius szempontok előtérbe helyezése helyett átállhat arra a gyakorlatra, amit jelenleg Ausztrália alkalmaz.
“Ha ez megtörténik, a képviselők rövidre kell vágják a nyaralásokat. Egyértelmű, hogy Görögország egyedül nem fog tudni megbirkózni az emberözönnel – az ország egy kerítésekkel és menekülttáborokkal zsúfolt hellyé válhat.”
Elmondása szerint Brüsszel ma már komolyan foglalkozik annak lehetőségével, hogy a menekülteket ki kell toloncolni, elsősorban észak-afrikai országokba, miután a török vezetők azzal fenyegették Európát, hogy hárommillió migránst küldenek Európába, ha az EU azonnal nem adja meg a vízummentességet a török állampolgároknak.


http://www.hidfo.ru/2016/08/az-eu-eszak-afrikai-orszagokba-deportalhatja-a-menekulteket/