kiberbiztonság hidfo.ru
Az Európai Bizottság kedden indított egy új, a kiberbiztonsággal kapcsolatos partnerprogramot, amibe a várakozások szerint 2020-ig több mint 2 milliárd dollárt várnának magánbefektetők részéről, ill. vonnának el más uniós programoktól.
Az Európai Unió több mint 500 millió dollárt költene a Horizon 2020 kutatási program keretén belül az uniós hivatalok kiberbiztonságának fokozására, miközben 1,5 milliárd dollárt a programban résztvevő piaci szereplők biztosítanának.
A bizottság weboldalán megjelent sajtóközlemény szerint “Európának kiemelkedő minőségű, megfizethető és interoperábilis kiberbiztonsági szervekre van szüksége”, ami egyúttal lehetőséget nyújt arra, hogy fokozza az információmegosztást, ezáltal “hozzájárulva az Európai Unió ellenállásának megerősítéséhez.” A bizottság szerint a mai napon aláírt megállapodás egy “mérföldkő jellegű lépés” az iparág szempontjából.
A Günther Oettinger digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztos által aláírt közlemény szerint a magánbefektetők bevonásával új megoldásokat próbálnak találni a gazdaság különböző szektorai számára, mint az energetika, egészségügy, közlekedés és pénzügy. Az új partnerségi programot, melynek alapját az EU 2013-as kibervédelmi stratégiája, a 2015-ös Közös Digitális Piac stratégia, valamint a Hálózati és Információbiztonsági Direktíva képezi, az Európai Parlament várhatóan szerdán fogja elfogadni.


http://www.hidfo.ru/2016/07/uj-kibervedelmi-programot-hirdet-az-europai-bizottsag/