EU brit zászló 2 hidfo.ru
David Davis Brexit-miniszter szerint az Egyesült Királyság meg fogja kapni az uniós piachoz való teljes hozzáférést a kilépést követően, mert az Európai Unió sokkal inkább érdekelt a szabad kereskedelemben, mint a britek.
Davist szerdán nevezték ki az Európai Unióból kilépésért felelős miniszterré Theresa May új kormányában. Kinevezését követően azt mondta, a szabadkereskedelmi egyezményről előbb a briteket is meg kell kérdezni, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy ez a megállapodás mindkét fél számára előnyös lenne.
Davis a Sky Newsnak nyilatkozva azt mondta, “Mi is a vámmentes hozzáférés megtartására törekszünk, és úgy gondolom egy-két éven belül az Európai Unió is változtatni fog a félelemkeltés politikáján. Ennek ellenére, elsőként a briteket kell megkérdezni, hogy biztosak legyünk abban, a szabad kereskedelem mindkét fél számára jövedelmező-e. Az Európai Unió sokkal inkább ránk van utalva, mint amennyire nekünk szükségünk van az EU-ra.”
A britek június 23-án tartottak népszavazást arról, hogy továbbra is tagjai akarnak-e maradni az Európai Uniónak. A referendumon a választók 51,9%-a támogatta a kilépést. Csütörtökön Philip Hammond pénzügyminiszter egyértelművé tette, hogy ez a közös piacról való kilépést is jelenti, de azt követően újra tárgyalásokat kezdenének a szabadkereskedelmi zónához való hozzáférésről.

http://www.hidfo.ru/2016/07/nem-a-brit-gazdasag-fugg-az-eu-tol-brusszelnek-van-szuksege-a-tagallamra/