Bajorországban nagy mértékben megnőtt a fegyvereladások száma, mióta egy évvel ezelőtt érezhetően felgyorsult a bevándorlás.
A Focus német lap arról számol be, hogy Bajorországban drámai mértékben megugrott a nem-halálos önvédelmi fegyverek értékesítése: az elmúlt évben többszörösére nőtt a kiadott engedélyek száma a 2014-es adatokhoz képest. Az új engedélyek száma különösen azt követően kezdett gyorsan nőni, hogy a korábban elhallgatott tömeges nemi erőszak esetek híre nyilvánosságra jutott. 2014-ben 2379 engedélyt állítottak ki a hatóságok különböző típusú nem-halálos önvédelmi fegyverekre, majd 2015-ben ez a szám duplájára nőtt. A médiacenzúra áttörését követően azonban exponenciálisan növekedni kezdett az engedélyeztetések száma, és 2016-ban már csak az első negyedévben sokszor annyi engedélyt adtak ki a bajor hatóságok, mint az elmúlt évek során. Februárban 7435, márciusban ismét 4677 fő vett valamilyen önvédelmi fegyvert.
Németország szigorúan szabályozza a fegyverviselést, ezek az engedélyek kizárólag nem-halálos önvédelmi fegyverek – gázpisztolyok, riasztópisztolyok, elektromos sokkoló, stb. – használatát teszik lehetővé. A számokat azt követően hozta nyilvánosságra a belügyminisztérium, hogy a Zöld párt kérvényezte azt. Katharina Schulze, a zöldek szóvivője arra figyelmeztetett, hogy “a konfliktus tovább eszkalálódhat, ha egyre több ember kezd el önvédelmi fegyvert hordani.”


http://www.hidfo.ru/2016/05/a-migransok-miatt-fegyverkeznek-a-nemetek/