Hegyi-Karabah eseményei kissé elvonták a figyelmet Szíriáról. Az ottani háborús cselekményekről
Amik zajlottak/zajlanak! A terrorbandák nagy bánatára.
kar
A Homsz tartománybéli Al-Qaryatayn város ostroma-ami komoly ISIS-latorvár-gőzerővel zajlik. Ma reggelre a kormányerők a város nyolcvan százalékát már megtisztították a martalócoktól.
Aleppo tartományban kifulladt a nagy garral meghirdetett latoroffenzíva. Tal-al-Eiss falunál a “Dzshabhat al-Nuszra”-“Jun-D al-Aksza”-“Ajnad Al-Sham “-“Harakat Ahrar al-Sham” egyesített martalócbandák látványos kudarcot vallottak. Miután megharmadolódott a pribékállomány, fejvesztve kezdtek menekülni az Aleppo-Hader útvonalon.
sou
Daraa tartományban a “tezsvírháborúban” kivérzett bűnbandák már alig jelentenek veszélyt. Ezt érzékelve a szír kormányhadsereg akcióba lépett Ghabaghib településnél. Látva a véget, Hassan Mura’i, Abdel-Wahhab Shahadeh és Zaki Jaroudi zsiványvezérek rögtön elhatározták a fegyverszünethez való csatlakozásukat. Bár mire erre az elhatározásra jutottak, addigra élő-eleven pribékjük csak mutatóba maradt.
dez
Deir ez-Zor ISIS-fattyainak helyzete egyre rosszabb. A kurdok már csak 40 kilométerre vannak északi irányból, míg a kormányhadsereg egyenesen a városban szorongatja a torkukat.
http://www.balrad.com/2016/04/04/sziria-101/