2016. április 13., szerda

Szíria

rtk
Szíriában a kormány ma csendet hiretett! Meg választásokat. Ugyanis ma tartják meg a négyévente esedékes parlamenti választásokat az országban. Így aztán érthető, hogy a damaszkuszi kormány csendrendeletet adott ki fegyveres erői számára.
Nyilvánvaló, hogy a felhívás nem igazán hatja meg a kormányellenes bűnbandákat, és a kormányhadsereg sem fogja válasz nélkül hagyni az ellene irányuló támadásokat. Úgyhogy ma is inkább csak zaj lesz. Meg választás.
éal
A legforróbb pont a török határhoz közeli Aleppo városa. Nagy dolgok készülődnek ott. A várostól délre mintegy 8000 an-Nuszra és vele szövetséges pribék vonult fel, míg a várostóül északi irányban nagyjából 1500. Ezek már most is javában csépelik egymást az ISIS-sel. Akiket a törökök is ágyúznak rendesen. Meg a kurd Népi Önvédelmi Osztagokat, amelyek pedig harcolnak az ilyen-olyan martalócbandák ellen.
Az ISIS meg lövöldöz ágyúival, aknavetőivel körkörösen. Tegnap török területet is lődöztek. A török oldali Kilis települést ismét megszórták. Több helyi civil is megsebesült.
dap
Aleppotól déli irányban pedig fölkészült a kormányhadsereg. Egy már holnap megindítandó offenzívára, amelynek végső célja Aleppo felszabadítása. Ami pedig a dolgok rövire zárását jelentheti. Azaz: végső döntés a háború kimenetelét illetően. Az esélyek egyértelműen a kormányhadsereg oldalán.
Amely azért nem ült az utóbbi napokban sem ölbe tett kezekkel.
Latakia tartományban is támad-lő mindenki-mindenkire. Martalóc-martalócra, martalóc kormányerőkre, kormányerők martalócokra. Általában elmondható, hogy a martalócok húzzák a rövidebbet.
dam
Damaszkusz Kelet-Gura felé eső vidékén tegnap a köztársasági gárda elvágta a rablóhordák fő útánpótlásának számító útvonalát Tal Kurdi-Sawwan között. Az akció pontosan olyan volt, mint amikor a verekedő verebek közé beront a macska. A pribékhordák éppen egymást aprítottál, amikor a nagy lármára fölfigyelő kormányerők rajtuk ütöttek.
yar
Tovább gyilkolásszák egymást a Yarmouk palesztin menekülttábor teljes ellenőrzéséért küszködő latorbandák. Ebben a Daesh sokkal jobb mint az an-Nuszra. Már nem sok hiányzik nekik, hogy végépp fölszámolják az Al-Qaida-szövetséges vetélytársat.
Homsz tartományban az orosz légierő tette a dolgát tegnap.
Deir ez-Zor városának az Eufrátesz-parti nyugati Harabish negyedére csapott le az ISIS bűnbanda. Itt is a vetélytárs an-Nuszra haramiasereglet járt pórul. Mire leszámoltak egymással, megérkeztek a kormánycsapatok. Lerendezték a sebeiket nyalogató győztes ISIS-t, és elfoglalták a kerületet. A “győztesek” pedig csónakokon, meg úszva-kinek milyen eszköz jutott-a Saqr-sziget felé-ha nem is angolosan!-de sietve távoztak.
http://www.balrad.com/2016/04/13/sziria-109/




Előrehozott országgyűlési választások Szíriában

Bassár el-Aszad hidfo.ru
Kezdetét vették az előrehozott országgyűlési választások a Szíriai Arab Köztársaságban; nagyhatalmi paktum áll a háttérben, de a mintegy öt éve húzódó háború során sikerült megőrizni az ország stabilitását.
Bassár el-Aszad szíriai államfő február 22.-én rendelte el az előrehozott választások megtartását, gyakorlatilag percekkel azt követően, hogy Oroszország és az Egyesült Államok megállapodásra jutott a tűzszünetről. A fegyvernyugvás öt nappal később vette kezdetét, és nemzetközi megfigyelők mindvégig figyelemmel kísérték a feltételek betartását, annak ellenére, hogy kiújuló helyi harcokkal számos esetben sértették a tűzszüneti egyezményt.
Az országban mintegy 2500 jelölt indul 250 parlamenti mandátumért. A szíriai választópolgárok országosan mintegy 7000 szavazóhelyiségben voksolhatnak, és a választást számos nemzetközi sajtóorgánum is közelről figyelemmel kíséri. Walid Moallem szíriai külügyminiszter márciusban azt mondta, a választások kimenetele nem fogja befolyásolni a Genfben, az ENSZ közvetítésével zajló béketárgyalásokat. Bassár el-Aszad pedig kijelentette, hogy nem vár jelentős változást a szíriai parlament összetételében, de önmagában a választás sikeres lebonyolítása megerősíti a szíriai államiságot, amit az utóbbi évek során számos terrorszervezet próbált kikezdeni.
A jelöltek magas száma szintén a kormány legitimitását támasztja alá, miközben orosz törvényhozók Szíriában tett látogatásaik során arról számoltak be, hogy a helyi vallási közösségek is támogatják a választást, és el fogják ismerni az eredmények hitelességét. Szíriában legutóbb 2012. májusában tartottak választásokat, amelyen több mint ötmillió választó adta le szavazatát.

http://www.hidfo.ru/2016/04/elorehozott-orszaggyulesi-valasztasok-sziriaban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése