David Cameron hidfo.ru
Az Egyesült Királyság megvédi határait azoktól a migránsoktól, akik gazdasági okokból érkeznek az Európai Unió területére – mondta David Cameron, brit miniszterelnök. Nem engedik be a gazdasági migránsokat, ehelyett a tényleges menekülteknek nyújtanak segítséget.
2015. szeptemberében Cameron nem volt hajlandó részt venni az Európai Unió kvótarendszerében, amivel mintegy 160000 migránst osztottak volna el a tagállamok közt – ehelyett inkább elvállalta, hogy az Egyesült Királyság befogad legfeljebb húszezer menekültet 2020-ig, akiket csak a szíriai határ mentén működő menekülttáborokból engednek be az országba. Szerdán Cameron az országgyűlés előtt felszólalva azt is mondta,
“az Európai Unióba érkező gazdasági migránsoknak nincs joga az Egyesült Királyságba jönni. Nincs európai állampolgárságuk… országunknak határai vannak, ezeket a határokat pedig tartani fogjuk.”
Az uniós határügynökség – Frontex – 2015. folyamán több mint 1,85 millió határsértést regisztrált. A migránsok többsége Németországba és Svédországba utazott, de a szigetország is a migránsok elsődleges céljai közé tartozna. Franciaországnak érvényben van egy megállapodása az Egyesült Királysággal arra vonatkozóan, hogy a migránsokat a csatorna-alagút francia oldalán tartják. Párizs azonban azzal fenyeget, hogy felmondják ezt a megállapodást, ha a britek kilépnek az Európai Unióból.


http://www.hidfo.ru/2016/04/cameron-nem-engedjuk-be-a-gazdasagi-bevandorlokat/