Jörg Meuthen hidfo.ru
Az Alternatíva Németországnak párt szerint nem fenntartható a közös európai fizetőeszköz, ha minden jelenlegi tagállam része marad az eurozónának – ezért kizárnák Franciaországot.
Jörg Meuthen, az AfD társelnöke arról nyilatkozott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy Németország nem létezhet egy monetáris unióban Franciaországgal, mert a kulturális különbségek a pénzügyekre is kihatnak, ezáltal hosszú távon nem fenntartható ez az állapot. Meuthen szerint “senki nem akarja kizárni Franciaországot, de egyértelmű, hogy Franciaország egy politikai probléma, amire nincs megoldás”.
A párt alelnöke, Alexander Gauland kifejtette, hogy alapvetően nem ellenzik a franciák tagságát, de Franciaország nem rendelkezik olyan gazdasági stabilitással mint Németország vagy az északi országok, ami lehetővé tenni a közelebbi unió fenntartását. Beszélt emellett a stabilitás kultúrájáról, szerinte ugyanis a forradalmaikról híres franciák inkább hasonlíthatóak a déli népekhez, mint Európa vezető népeihez. “Természetesen, lehet közös fizetőeszközünk Hollandiával, Ausztriával, Finnországgal, vagy a balti államokkal. Ők rendelkeznek a stabilitás kultúrájával, akárcsak mi. Ugyanez nem mondható el a franciákról” – mondta.
Elmondása szerint Franciaországnak más kultúrája van – “hogy az olaszokat, spanyolokat, portugálokat, görögöket már ne is említsük”. Meuthen szerint ez megnyilvánult abban, ahogy nem voltak hajlandók elfogadni a gazdaság stabilizálása érdekében hozott nehéz döntéseket, ehelyett azóta is állandó zavargásokat folytatnak.
A politikus ennek ellenére nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az Európai Parlamentben szoros együttműködést folytassanak a francia Nemzeti Fronttal, mert ez egy szükséges lépés ahhoz, hogy az Európai Parlamentben megkezdje működését egy egyesült “euroszkeptikus” erő, ami meg tudja akadályozni, hogy Brüsszel ideológiai döntések mentén megpróbálja integrálni az egymással összeférhetetlen európai országokat.

http://www.hidfo.ru/2016/04/franciaorszagot-is-kizarnak-az-eurozonabol/