vojna-v-livii-4-2
Nehezen ugyan, de tart Szíriában a fegyverszünet. A legtöbb martalócbanda befejettnek nyilvánította az Asszad elnök és rendszere elleni fegyveres harcot, és inkább a demokratikus megodást választják. Indulni akarnak a jövő hónapban esedékes parlamenti választásokon.
Az ENSZ BT által konszenzussal terrorszervezetek kategóriába sorolt latorhordák számára viszont a fegyverszünet nem alternatíva. Ezek a rémszervezetek elpusztításra vannak ítélve, és a harci helyzetet tegnap is ez jellemezte.
Az orosz légierő tegnap 15 alkalommal csapott le Szíria szerte a terrorbandákra. A szír légierő is tette a dolgát, míg a földön a kormánycsapatok és velük szövetséges milíciák intézték a terroristák sorsát!
Az utóbbi napok nagy vesztese az ISIS! Az olajbizniszre mért újabb orosz légicsapások végképp megroggyantották a féregszervezet anyagi bázisát. A még meglévő, és egyre fogyatkozó dolgok birtoklásáért gyilkos belharcok kezdődtek a bűnbandán belül. Ezzel együtt is sok lator kilátástalannak ítéli a további kilátástalan fegyveres harcot-pláne zsold hiányában. Százával dezertálnak. Beretválkoznak, nyíratkoznak, átöltöznek, menekülnek. Már amelyik tud. De jaj azoknak, akik lebuknak, és elszánt hittezsvírjeik karmaiba kerülnek. Kínhalál a sorsuk.
(Javasoljuk olvasóinknak a megtekinteni akart videok elindításakor a video hangszóró piktogramjára való kattintással a hang elnémítását, majd kivárva a hét másodperces rémisztő reklám végét, a video bal fölső sarkában lévő “skip in” föliratra kattintva elindítani az érdemi részt.)

Raqqában izgalmas állapotba kerültek a dzsihadisták. A tunéziai hittezsvírjeikből verbuvált Abu Ali al-Tunisi hadúr vezette légiójuk is csatlakozott a fellázadt civilekhez, és irgalmatlan mészárlások után már a város tíz lakókerületéből irtották ki az ISIS fattyakat. A sátáni szervezet néhány külvárosi pozícióba szorult vissza, ahol viszont kiváló célpontjai a légierőknek és a kormánycsapatoknak. A raqqai dzsihadisták lassan lehúzhatják a rolót!
Homsz tartomány még álló ISIS és an-Nuszra banditacsapatai voltak tegnap az orosz-szír légipáros figyelmének középpontjában. Talán mondanunk sem kell, ennek nagyon nem örültek a pribékbandák.

Palmürát másfél kilométerre közelítették meg a szír kormányhadsereg rohamcsapatai. A romvárosból élve kijutni dzsihadistaként lehetetlen. Márpedig becslések szerint mintegy háromezer beteglelkű lator várja a közeli véget.
Latakia tartomány “Dzshabhat en-Nusra” és “Jaish al-Fatah” banditái tegnap szintén az orosz légierő figyelmességét “élvezhették”.
Deir ez-Zor váratlan események színtere volt. Vagy nyolcvan fanatikus dzsihadistából elszállt a harci kedv, és elindultak az iraki határ felé. Legalább háromszor annyi lator pedig a nyomukba eredt, “jobb belátásra” bírni a nyolcvanat. A randiból nagy ramazuri keletkezett. A törzsi vita zajára fölfigyelő kormányerők közelben lévő 104. ejtőernyős dandárja pedig élt a lehetőséggel, és megindult Deir ez-Zor ellen. A megdöbbent dzsihadistákat hatalmas területről irtották ki, és behatoltak a városba. Ma reggel már utcai harcok zajlanak Deir ez-Zorban.
Aleppo városában az ankarai maffia által abrakolt és a városba beszorított “Liva Shuhada Badr”, “Al-Dzshebha Ash Shamiya”, ISIS, “Dzsebhat an-Nusra” és a “Kataeb Al Safwa Al-slamiya” nevű horrorbandák a közelgő vesztüket érezvén a polgári lakosságon töltik ki tehetetlen dühüket. A “Shay-Maqsood” nevű lakónegyedet bombázták mini rakétatüzérségükkel.

Hama tartományban szintén a “Dzsebhat an Nusra” húzta tegnap a rövidebbet. Omar és Al-Sheikh Hlyal településeknél meghatározhatatlan számú dzsihadista lator harapott fűbe tegnap a kormányerők jóvoltából.

Idlib tartományban Abu Al-Ḑuhūr és Dzhardzhanaz városo közelében ugyancsak az an-Nuszra féregszervezet bánta a kormányerők szorgalmát. Atama falunál az ISIS bőre ment rá a a kormánycsapatokkal való randira.


http://www.balrad.com/2016/03/08/sziria-77/