mt
A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal két tucat álláshelyet hirdetett meg a körmendi, illetve ugyanennyit a szentgotthárdi befogadóállomásra – tudta meg a Magyar Nemzet. A Vas Megyei Kormányhivatal honlapján jelentek meg az erre vonatkozó felhívások, ezek alapján összesen 40 szociális munkást, 4 gondnokot, továbbá 2 gépjárművezetőt és szintén 2 pénzügyi szakembert keresnek a két, ideiglenesnek tervezett, most épülő nyugat-magyarországi befogadóállomásra.
A kormány a helyiek megkérdezése nélkül döntött arról, hogy a két, osztrák határ mentén fekvő településen alakítanak ki a migránsoknak sátortáborokat. Körmenden a múlt héten megkezdték az építkezést, oda a tervek szerint 300–500 illegális bevándorló kerülhet majd, a Belügyminisztérium közlése szerint az első lakók a jövő héten érkezhetnek. Szentgotthárdon 300 embert helyeznének el a napilap információi szerint, itt azonban még el sem kezdődött az építkezés, mivel a kiszemelt területet belvíz borítja.
A kormány a tervek szerint holnapi ülésén dönt a déli határnál lévő menekülttáborok bezárásáról. Ez elsősorban a nagyfait érinti, de a kiskunhalasi és a békéscsabai állomás is bezárhat. Ez azért is érdekes lépés, mert már most is telítettek a bevándorlási hivatal táborai – a nyitott befogadóállomásokon, Vámosszabadiban, Bicskén és Nagyfán a lehetséges 981 helyett már 1118-an vannak –, illetve így az ott lévő embereket a két sátortáborba kell majd átvinni a nyugati határhoz – derül ki a cikkből.
(24.hu)
Bal-Rad komm: A két ÚJ tábor befogadóképessége 1100 fő. Ha oda a mostaniakat telepítik át, már meg is teltek! Hol lesznek elkvártélyozva az újonnan érkezők?
Persze lehetséges, hogy nagy lesz a fluktuáció. Amennyi új jön!-annyi régi távozik a táborból. Kérdés, hogy HOVÁ TÁVOZNAK onnan? Mert ha NEM NYUGATI IRÁNYBA!-akkor gondjaink lesznek.
Mindenesetre qrmányunk készülődik. ÚJ SZÁLLÁSHELYEKKEL, és szakképzett állománnyal!