Mondják, hogy Palmüránál az ISIS “történelmi” vérveszteséget szenvedett. Akár ötezer latoregyed is kinyúlhatott az ősi romváros és a “kertváros” elleni kormányoffenzíva során. Jelentések szerint akár egy hónapon belül megkezdődhet az ősi Palmüra “helyrepofozása.”
Egybehangzó vélemények szerint a dzsihadista bűnbanda palmürai vereségével a szíriai agóniája elkezdődött.


Palmüra után Qaryatayn városa került a szír hadsereg menülapjára. Nagyszámú mindenféle martalóc vert tanyát a városban. Most ezeknek a hordáknak a kipusztítására vonulnak a főerők Qaryatayn felé.
Palmüra ostromával egyidőben a szír légierő szimultánt játszott a Raqqa tartomány-Homsz tartomány határvidékkel. A kormányerők a földön előnyomulva tucatnyi településről takarították ki a latrokat.
Tegnap már az an-Nuszra bandára csapott le a szír kormányhadsereg a szinte a Damaszkuszhoz tartozó Kelet-Gutában.
kel-gut
Bár itt inkább a libanoni Hezbollah jeleskedett, de a lényeg az, hogy a dzsihadistáknak nagyon fájdalmas volt ott a tegnapi nap. Persze Damaszkuszban sem telt felhőtlen boldogságban az életük.
Aleppo tartományban a főváros környékén fekvő Anadane falu an-Nuszra banditák véltak a kormányhadsereg martalékaivá. Legalábbszáz pribék pusztult el a rajtaütésben.
http://www.balrad.com/2016/03/28/sziria-96/