szík
Ankarában Ahmet Davutoglu-a Kardigan-maffia alvezére tegnap bejelentette: lehet ugyan tűzszünet Szíriában, de azt ők magukra nézve nem tekintik kötelezőnek. Az ottomán maffia tovább kíván háborúzgatni a kurdok ellen-szír területen is!
Kardigan alvezérének dühödt fogcsikorgatása és fenyegetőzése érthető is. Az Aleppo martalócmegtartása érdekében Törökországból átdobott nemzetközi dzsihadista pribékhad három-négy nap alatt elvérzett az “Élet Útján”! Óvatos becslések szerint is minimum kétezer sátánfajzat pusztult el hétfőtől csütörtök estig a térségben, dzsihadmobilok százaival meg a kegytárgyakkal együtt. A rossz hír pedig szárnyakon jár, és a cimborák tömeges pusztulása hallatán valahogy nem tülekednek a martalócok a török területen lévő gyűjtőpontokra, hogy onnan induljanak Szíriába. Elemzők szerint az ide vágyók elfogytak. Mivelhogy sikerre és pénzre vágynak, inkább mennek Líbiába. Ott a nyugati koalíció nem bombákat szór a fejükre mint Szíriában az orosz légierő, hanem ellátmányt.


Szóval alig két nappal a szíriai szelektív tűzszünet beköszönte előtt Aleppo sorsa miatt joggal csikorgatja fogait az ankarai maffia! A várost most már teljes bizonyossággal jelenthető ki-bebukták. Az “Élet Útja” menti területeken a kormányhadsereg és a vele szövetséges milíciák az “utómunkálatokat” végzik. Közben Aleppoban már dúlnak az utcai harcok javában. És mivelhogy a város martalócaira nem vonatkozik a tűzszünet, szép reményeket sem ők, sem pedig Kardiganék nagyon nem dédelgethetnek!
karta_hanasser_aleppo
Piros:    a szíriai hadsereg ellenőrizte terület
sárga:    a kurd milíciák által ellenőrzött terület
kék:       a különböző militáns csoportok uralta részek
szürke:  az ISIS által birtokolt területek
A Daraa-katlanban Nyugat-Guta térségében is komoly latorveszteségek következtek be tegnap. A szír kormányhadsereg helikopterei teljesen elpusztították a “Liwa al-Shuhada Islyam” nevű dzsihadista hiénacsordát.
Hasaka tartományban a kurd milíciák vitézkedtek tegnap! Al-Shadadi és Al-Habsi településeket szerezték meg a Daeshtől, akik közül még hírmondó sem maradt, hogy beszámoljon a végről.
Deir ez-Zor külön történet. Ott szabályos földalatti háború dúl. Míg a martalócok az eget lesik-onnan várva a bajt-addig a föld alatt a korábban általuk kiáskált alagutakon keresztül csapnak le rájuk a kormányerők. Így volt eztegnap is. A város Al-Jabi nevű kerületében lévő latorbázis repült a levegőbe, végezve három helyi hadúrral, és megszámlálhatatlan számú követőivel. A beszámolók szerint nagy durranás volt.
http://www.balrad.com/2016/02/26/sziria-69/