Amerika látszatberzenkedésbe kezdett az ankarai maffia önjárása ellen. Persze az amerikai berzenkedés nem igazán hatott Kardigara és társulatára. Észak-Aleppoba tegnap késő délután török katonai egységek hatoltak be, és “földmunkálatokba” fogtak.
Damaszkusz kész elfogadni egy tűzszünetet, amennyiben a terroristák azt nem használják ki, és a felkelőket támogató országok addig felfüggesztik támogatásukat – közölte Bassár el-Aszad szíriai elnök szombaton.
Persze berzenkedések ide-nyilatkozatok oda-a háború Szíriában “vígan” zajlik tovább.
Aleppo mellett keleti irányba a szír kormányerők elvágták az Aleppo-Raqqa útvonalat, és ezzel teljesen ellenőrzésük alá vonták az Umm Turaykiya síkságot. Ezen a területen található Aleppo hőerőműve is, amelyet tegnap már elkezdtek ostromolni a damaszkuszi erők.
De hogy Aleppo terroristáinak tovább fájjon a feje, katlanba zártak 800 frissen Törökországból érkezett dzsihadista martalócot Safira és a hozzá közeli falu Tal-Aran között.
alk
A város északnyugati részén lévő ipari térség latormentesítéséhez tegnap igen nagy buzgalommal látott hozzá a kormányhadsereg és a Hezbollah, meg az iraki önkéntesek csapata.
Észak-Latakiában az Ain Al-Quntara városhoz közeli Hinsibba település mintegy 180 latoregyede hagyta ott a fogát tegnak a kormányerők offenzívája eredményeként. (Hinsibba nem tévesztendő össze a korábban latormentesített Kinsibba várossal.)
vt
Homsz provincia területén légi és földi erők pusztították az ilyen-olyan pribékhordákat Mahatin és Al-Mukasar, valamint Jebel al-Mahsaa-nál. A közeli Quraytayn városa amolyan lokális dzsihadista patkányfészek. Amint Jebel al-Mahsaa a kormányerők kezére kerül, Quraytayn latorjai be is zárhatják a boltot.

A Daraa-katlanban létrjött a dzsihadisták számára “Halálos Háromszög.” (Ők maguk nevezik így.)Tankjaik-páncélosaik min elpusztultak, a kormányerők (amelyek szintén hiányát látják páncélosoknak) tüzérséggel ritkítják őket. Viszont ez is elégségesnek tűnik
dkat

http://www.balrad.com/2016/02/21/sziria-64/




Szíria Homsz-tartományában Al-Zahra városban kettős robbantást hajtott végre ma délelőtt az ISIS.
A sátánfajzatok terrorjának legalább ötven halottja van. A sebesültek számát jóval százra teszik a becslések.
A város a szíriai alaviták központi helye. Az ISIS nyíltan minden alavita elpusztításának szükségességét hirdeti.
Nem is titkoltan-az Al-Zahraban elkövetett merényletet azonnal és erőteljesen megtorolta-illetve jelenleg is torolja-a szír kormányhadsereg. Az Aleppo mellett katlanba zárt mintegy 800 dzsihadista martalóc közül a jelentések szerint legkevesebb ötszázat kipusztítottak nagy felindultságukban. A Huveydzhin, Tel-Rimah és Tel-Faure településekre beszorított minden latorral végeztek.
Még három másik falu- Al-Halabi, Davakanah, és Al-Sabih-pribékjeire vár nagy valószínűséggel ugyanez a vég.
Ugyanis a szír haderő “Tigrisek” nevű különleges egysége ígéri, hogy holnap estére írmagjuk sem marad a katlanba zárt fenevad bandának. A katlan fölfűtése ugyanis az ő reszortjuk.
http://www.balrad.com/2016/02/21/terror-es-bosszu-sziriaban/