2016. február 5., péntek

“Szaúd-Arábia kész szárazföldi csapatokat küldeni Szíriába az Iszlám Állam terroristái ellen harcolni, ha az USA vezette háborús koalíció ilyen döntést hoz” – döngette a mellét tegnap egy ottani generális.

“A királyság kész részt venni bármilyen szárazföldi hadműveletben, amelyet a koalíció adott esetben végrehajt Szíriában” – hőbörgött Ahmed Aszeri dandártábornok, a jemeni húszi felkelők ellen harcoló arab erők szóvivője az al-Arabíja televíziónak.
“Úgy véljük, hogy nem a légi hadműveletek jelentik az ideális megoldást, hanem
kombinálni kell szárazföldi műveletekkel. Eltökéltük, hogy harcolunk az Iszlám Állammal, és legyőzzük” – bizonygatta a dölyfös tábornok.
Azért érdekes ez a nagyívű bejelentés, mert a felajánlott harci cselekmény Szíria területén lenne. Annak a Szíriának a területén, amelynek akárhonnan is nézzük, van törvényes és legitim kormánya! Ameky törvényes és legitim kormány-eddigi tudomásunk szerint-CSAK Oroszországtó és Irántól kért segítséget, és hatalmazta föl ezen országokat a Szíria területén végrehajtandó BÁRMILYEN jellegű harci cselekményre.
Az orosz légierő tegnap megint portyázott-a szír kormány tudtával.
Latakia és Homsz tartományokban tovább söprik a kormányerők a terepet.
Tegnap véglegesen felszabadítottnak nyilvánította a szír kormányhadsereg Aleppo tartomány Nublo és Az-Zahra városait. Az akció eredményeként a Maarasta – Maskan autóút teljes egészében a kormányhadsereg ellenőrzése alá került.
Idlib tartományban Ubin település mellett létezett tegnap délig egy ISIS sátortábor. Dél tájban érkezett a “Tocska-U”!
A Daraa-kazán Nyugat-Guta oldala drasztikusan leszűkült. Öt település (Kissin, Al-Rastan, Talbiseh, Deir Maala és Um Sharhsuh) “Dzshabhat an-Nusra” martalócai számára már elfogadhatatlanul rotyog. Aki tudott közülük a kazán hűvösebb vidékei felé futott. Rengetegből viszont “kebab” lett.
Még náluk is cudarabbul jártak az ISIS-pribékek Mascart al-Hassan faluban. A légicsapástól megzavarodott latrok a hadsereg közeledtére egy nagy falkába verődve gyalogosan fogták menekülőre. Ám néhány fölbőszült falusi a kinyúlt martalócok fegyvereit összegyűjtve akcióba lépett. Két és fél esztendő dühét adták ki. A hadsereg csak segített befejezni a mérgelődést.
http://www.balrad.com/2016/02/05/sziria-53/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése