Moszkvában ma Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő kissé lehűtötte a török kedélyeket. Ami Kardigan Keresztapa audienciára való jelentkezését illeti.
A szóvivő szerint Vlagyimir Putyin NEM TERVEZ kapcsolatfelvételt SEM az ankarai maffia fejével.
Tegnap esett meg az a csúfság Kardigan maffiafőnökkel, hogy equadori haknikörútjának egyik egyetemi fellépésén a török maffiózót nem igazán szívlelő csoport GYLKOS!-GYILKOS!-skandálással zavarta meg a nagyívű handabandázást. A kissé elmélázott biztonságiak végülis kicibálták a teremből a kiabálókat, akik a törökországi kurdok elnyomása és lemészárlása miatt hurrogták le Kardigant.
Az orosz védelmi minisztérium bejelentette tegnap, hogy egy török katonai beavatkozás titkos előkészületeire utaló jeleket figyelt meg Törökország és Szíria határán, több átkelőhelyen. A tárca szóvivője közölte azt is, hogy a szíriai Szarmada és a török Reyhanli közötti átkelőn keresztül Törökország éjszakánként fegyverekkel látja el a felkelők kezén lévő Aleppó és Idlíb városokat. A szóvivő szerint az Egyesült Államok és a NATO képviselői ezeket a szállítmányokat “humanitárius konvojoknak” nevezik.
Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magas rangú hordavezérei közül aki csak tudott, az elmúlt néhány hétben Líbiába szökött. Líbia ugyanis nekik biztonságos menedéknek számít.
http://www.balrad.com/2016/02/05/erdekessegek/