Tovább csökken Angela Merkel támogatottsága, amiért nem tudja megoldani a tömeges bevándorlás okozta problémákat. A kancellár politikáját általános elutasítottság övezi, ami mindinkább láthatóvá válik a közvélemény-kutatások eredményein – de ő maga még mindig tagadja.
A Deutsche Welle információi szerint a német lakosság legkevesebb 70%-a élesen ellenzi Merkel “befogadás-kultúráját”. Az N-TV német kereskedelmi TV-csatorna szerint a kancellár támogatottsága rohamosan csökken, ami egyértelműen visszavezethető a “nyitott kapuk” politikájára, és mostanra a lakosság alig 46%-a támogatná a kancellárt egy esetleges választáson. Az Erfurt központú Új Társadalmi Kihívások Alapítvány által végzett felmérésből pedig kiderült, hogy a németek 40%-a határozottan követeli Merkel lemondását az általa képviselt bevándorláspolitika miatt – a Focus Magazin pedig hangsúlyozza, hogy a megkérdezés során a válaszadók mindössze 5 százaléka mondta azt, hogy a migrációs válság nem elegendő indok Merkel lemondására.
A Deutche Welle mostanra egyenesen azzal vádolja a kancellárt, hogy egyoldalúan nyitotta meg Németország határait a migránsok előtt, anélkül, hogy ehhez a német lakosság többsége vagy az Európai Parlament felhatalmazását kérte volna, döntésével pedig az Európai Unió egészét válságba sodorta, tehetetlen tranzitországgá változtatva az Európai Unió tagállamainak nagy részét.
A német sajtó egy része mára azzal szembesíti a kancellárt, hogy nem hajlandó párbeszédet folytatni saját népével; egy elszigetelt kisebbség véleményét emelte kormánypolitika szintjére, ennek köszönhetően pedig egyúttal morális és politikai elszigeteltségbe sodorta magát, amit ő maga még mindig tagad.
Angela Merkel azt állította, hogy Németország képes megbirkózni az egyre növekvő számban érkező bevándorlókkal, de a gyakorlat rácáfolt az elméletre. Németországban tavaly év végén több ezer nő vált szexuális zaklatás áldozatává, és a hivatalos statisztika szerint egy év leforgása alatt összesen 186 ezer (!) bűncselekményt követtek el migránsok, ennek jelentős hányada rablás és más erőszakos bűncselekmény. Németországba 1,1 millió migráns érkezett 2015 folyamán, 2016-ban pedig ennél is többre számít a kormány.
A feminista szervezetek és a liberális sajtó nem ítéli el a közel-keleti és észak-afrikai migránsok európai nők ellen elkövetett szexuális zaklatásait – ehelyett továbbra is a migránsokat próbálják áldozatként feltüntetni, hangsúlyozván, hogy európai országok rendőrei követnek el bűncselekményeket migránsok ellen. Mint a Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap rámutatott, Angela Merkelt hideg zuhanyként érte a valóság kiütközése, közel egy héten át nem reagált a Kölnben elkövetett tömeges szexuális zaklatásokra.

http://www.hidfo.ru/2016/02/a-tagadas-politikaja-valtja-fel-a-befogadas-kulturajat/