Boldog Új Évet, minden Barátunknak!
Boldogabb Új Évet!

“Végre itt a tél!” – örömködnek a gazdagok, azok, akik a Fehér Karácsony után úgy sírtak-ríttak, mint az óvodások. Merthogy, hó és jég nélkül “nem igaziak” szerintük az ünnepek. – Nos most megjött a tél, s nemsokára nagy valószínűséggel megjön a hó is.

De csak az élet naposabb oldalán járóknak lesz ez élvezet, – az átlag embereknek, s a szegények, a kifosztottak tömegeinek nem, – mert ez a hideghullám számukra, – csak a fűtetlen, vagy alig fűtött otthonaikban a fagyoskodást, a felfázást, a betegséget, kihűlést, fagyási sérüléseket, – a szabad ég alá kilakoltatott ezreknek pedig a lassú fagyos kínhalált jelenti.
Nekik az elmúlt időszakban nem volt mit ünnepelni, sokszor még télikabátjuk sincs. – Az elkényeztetett úri népség által annyira várt hideg nemcsak a szegényeknek, de mindenkinek sok rosszat hozhat. Még nekik is, mert a csúszós utak töb balesetet, az elfagyott vízvezetékek pedig komoly vízhiányt okozhatnak. És még sorolhatnánk a negatív eseteket, például a hidegben szétdurrant tűzcsapokról, melyekből az utakra zubog a víz, s fagy meg a zord éjjelen, életveszélyes korcsolya pályává változtatva az utat, etc…
Álságos ünnepi időszak volt ez, a média ünnepi őrjöngéseivel; a “Vásárolj! Vásárolj!” agymosással, a “papok” által megáldott halászlével, no meg magának Ferenc “Pápának” az áldásával, mely inkább átoknak számít már, – hiszen december 25-én azokat az országokat és embereket áldotta meg, akik befogadták a “menekülteket” és migránsokat.
De, hát tél van mondhatja bárki, amiben a legteljesebb mértékben igaza is van. Azonban a felelősen gondolkodó magyar embernek nemcsak a saját maga szemszögéből kell néznie a világot, s különösen nem Magyarországot, – hanem át kell éreznie a többi magyar életét, s ha kell akár a szenvedéseit is, – mert az az elkövetkező időszak várható történéseinek fényében, a népi egységre  soha akkora szükség nem volt, mint most.
Mint már említettük; – 2016-ban új tartalommal jelentkezünk.
Mind témákban – de műfajilag is, mely azért nem is annyira új, csak betartjuk az eredeti koncepciót, melyet immáron 11 éve határoztunk meg. A Szabad Riport nem hírportál, hanem politikai, kulturális és zöld folyóirat.  – “Az igazság semmitől nem fél, csak attól, ha elhallgatják.” jegyében.
Minden Barátunknak és a Magyar Népnek egy Boldogabb Új Évet, a nélkülözőknek pedig külön elegendő erőt kívánunk a téli időszak átvészeléséhez, – a gazdagoknak pedig több empátiát a szegény nép megértéséhez.
Persze azért szép volt, – egy ilyen deres, fagyos, új évi reggel…

https://szabadriport.wordpress.com/2016/01/01/vegre-itt-a-tel-a-fenebe-is/