2016. január 15., péntek

Szíriában lankadatlanul zajlik a szír kormányhadsereg földi offenzívája a mindenféle bűnbandák fölszámolására.

A török maffia az isztambuli merénylet ürügyén vad iramban látott hozzá az ISIS-hez fűződő kapcsolatai nyomainak eltüntetéséhez. A török-szír-iraki határtérségben tanyázó dzsihadisták jól ismert bázisai ellen intéztek tegnap tüzérségi támadást a török csapatok, megölve több száz gyanútlan-eddig apanázsolt-banditát.
Damaszkusz Haraszti nevű elővárosában a kormánycsapatok a föllelt patkányjáratokból mértek pusztító csapást a “Jaish al-Islam” patkánykolóniára. A csak komoly véráldozatok árán elfoglalható romhalmazokat egyszerűen rárobbantják a köztük bujkáló fenevadakra. A módszer tegnap remekül bevált. Kalkulációk szerint legalább száz bandita pusztult el egy gombnyomásra.
Alagutat meg ástak rengeteget. Majd minden épülettömb alatt található. Hát most ezek már nem a menekülésüket szolgálják, hanem a biztos pusztulásukat.
Aleppo tartomány újabb településeiről lettek mára kitakarítva a bűnbandák. A szír hadsereg kiűzte őket Aisha és Ain al-Beida helységekből, és komoly irtást végzett közöttük Beni Zeid, Karm al-Dzhezmati lakókerületekben és Aleppo óvárosi részén. Itt a katonaság latorvadászatának legfőbb kárvallottja az “Al-Nuszra Front”, amely százával bukja martalócait.
Az orosz légierő szíriai megjelenése óta első ízben tegnap fordult elő, hogy a szír és orosz gépek közösen “akcióztak” éles helyzetben. A Hmejmin légibázisról együtt indultak bevetésre a szír SzU-25-ösök és az orosz MiG-29-esek.
Oroszország hivatalos eljárást kezdeményez a Lettországban bejegyzett “Meduza” nevű hírportál ellen, egy január 11-i hírhamisítás miatt.
hír
medu
A portál a Reuters hírügynökségre hivatkozva azt állította, hogy egy orosz légitámadásban Aleppo egyik iskolájában tizenkét gyermek halt meg.
Az “eredeti” hír és illusztrációja:

A hírt még aznap maga a Reuters visszavonta mint hamis állítást, jelezve, hogy az információt a kétes hírű, az angliai Coventryben székelő egyszemélyes “Monitoring Központ” Oszama Ali Szulejmán (Rami Abdul-Rahman) nevű vezetője szállította.
osam
Miután a Reuters meggyőződött a hír valótlanságáról, azt visszavonta, és kérte az utánközlő médiumokat a helyesbítésre. A “Meduza” mindezek ellenére is fenntartotta a hazug állítást, ami miatt Oroszország most-joggal-morcos.
http://www.balrad.com/2016/01/15/sziria-37/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése