2016. január 20., szerda

Szíria

Az orosz légierő szír kontingese kissé belehúzott az elmúlt három napban Aleppo, Raqqa, Latakia, Homs, Hama és Deir ez-Zor tartományokban. És hát nem csak a II. Orosz Front humanitárius ténykedésére kell itt elsőként gondolni! Bár az is ketyeg szépen a maga módján, szó szerint “égi áldást” jelentve a rászoruló civileknek.
ejt
Hmeymim légibázis teljes kapacitással működik. Az orosz SzU-24M masinák folyamatos jövés-menésben vannak. Ez igencsak megkeseríti a banditaéletet Szíria szerte.
A légibázis “szabadidős” személyzete békésebb ténykedéssel múlathatta az idejét tegnap előtt. A pravoszláv Vízkereszt alkalmából egyházi szertartáson vehettek részt.
Tegnap Moszkvában tartott tájékoztatót a munkálatok állásáról Igor Konasenkov vezérőrnagy. Raqqa mellett megint eret vágtak a dzsihadisták olajbizniszén. Szivattyútelepet és raktárt semmisítettek meg az orosz légicsapások.
Aleppo tartományban Herbol településnél egy Törökország felé haladó tartálykamionokból álló konvojt szórtak meg. A nagy tűzből atta lehet következtetni, hogy valami éghető anyagot fuvaroztak-volna.
Idlib-provincia területén pribéktanyára csakptak le a Szuhojok.
Menekülne az orosz légicsapás elől egy martalóctank, de hát…-A sorsa már akkor megpecsételődött, amikor Szíriába került.
A földfelszínen is nagyüzem van. Sheikh Miskin visszafoglalásáért küszködik a “An- Nusra Dzshebhat”! sikert ugyan nem értek el a kormányhadsereg ellen, de a bűnbanda rendesen fogyatkozik. Az albbi videon eléggé “tréfás” frontjelenet látható. A derék martalóc fogával “kapta el” a gellert kapott golyót. Csodás reflex. Igaz, a bandita néhány foga ráment a mutatványra, de az agyarászkodást állítólag túlélte. Volt is Allahu Akhbarozás!
Damaszkusz külvárosaiból tegnap ismét ENSZ védnökséggel vergődött ki a zöld folyosón a “An-Nusra Dzshebhat” mintegy kétszázötven latoregyede. Nekik szerencséjük van, hiszen ez a banda “mérsékelt” terrorbanda.
Nem ennyire szerencsések Deir ez-Zor elővárosának-Al-Bagaleynek-ISIS pribékjei. A vad mészárlást véghezvitt hóhérbanda egyetlen egyede sem úszta meg élve a szír kormányhadsereg bosszúját. Az ENSZ egyébként népirtássá minősítette a múlt héten Al-Bagaleyben elkövetett dzsihadista vérfürdőt. Áldozataikon már egyáltalán nem segít, hogy hóhéraik mind egy szálig el lettek pusztítva.
http://www.balrad.com/2016/01/20/sziria-40/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése