refugees2
A Világgazdasági Fórum ügyvezető elnöke szerint a világ feje fölött lógó globális gazdasági válság az eddiginél is sokkal súlyosabb menekültáradatot indíthat Európa felé.
Klaus Schwab úgy gondolja, hogy bizonyos termékek árának csökkenése gazdasági katasztrófát vetít előre a fejlődő országok számára, ez pedig következésképpen újabb tömegmigrációt eredményezhet.
„Láthatjuk, hogy milyen sok afrikai ország függ az olajexportból származó bevételektől,”
mondta Schwab a héten kezdődő Davosi találkozó előtt.
„Most képzeljük el, hogy 1 milliárd ember egyszer csak megindul észak felé.”
Schwab szerint a megoldás a szolidaritás erősítése a fejlődő országokon belül egymás iránt, hogy megértsék, ami egy ország javát szolgálja, az mindenki javát szolgálja.
„Újra fel kell fedeznünk, hogy mindannyian egy csónakban evezünk.”
A zuhanó árutőzsdei indexek egyszerű gazdasági elemzése kevés Schwab szerint. A vezetőknek ehelyett a jelenlegi válság mélyebb okait kell megvizsgálniuk, valamint feltárni, hogy ezek milyen hosszú távú hatással lesznek a gazdaságra és a társadalom egészére.
„Először meg kell vizsgálnunk a helyzet gyökerét. Egy átlagpolgár számára túlságosan felfoghatatlan a történések gyorsasága és összetettsége, nemcsak a politikában, de technológiailag is.”
Schwab egy olyan világról beszél, amelyben egy helyi, jelentéktelennek tűnő döntés „nem várt következményei” az egész világra kihathatnak. Illetve kiemeli, hogy sokan az előrelátás hiánya miatt bizalmatlanná váltak.
A tovább erősödő, Európát célzó migrációval kapcsolatos félelmei mellett, Schwab arról is beszélt, hogy a technológiai fejlődés 20 millió munkahely megszűnéséhez vezethet az elkövetkezendő években, ami megsemmisítheti a „demokrácia tartóoszlopának vélt” középosztályt.
Érdekes megfigyelni, hogy Schwab már kész tényként beszél a jelenlegi gazdasági válságról.
És vajon mire véljük az 1 milliárd potenciális bevándorlóra vonatkozó jóslatot, figyelembe véve, hogy az egész Közel-Kelet és Észak-Afrika lakossága együttvéve sem igen haladja meg az 500 millió főt?
Halála előtt Muammar Kadhafi azt mondta, hogy az egyes afrikai és közel-keleti országokban tapasztalható lázongások és bizonytalanság több millió embert indíthat útnak Európa felé és azzal a kérelemmel fordult a világhoz, hogy vegyék figyelembe, Líbia kulcsszerepet játszik a Földközi-tenger térségének biztonságában.
„Líbia egy olyan országgá válhat a Földközi-tenger térsége számára, mint amilyen Szomália Észak-Afrika számára. Kalózokat fogunk látni Szicíliában, Krétán és Lampedusában. Több millió illegális bevándorlót fogunk látni és a terror a szomszédba költözik,”
mondta Kadhafi fia 2011-ben a Sputnik szerint.
Eközben több európai országban folyamatosak a bevándorlás ellenes demonstrációk. Hollandiában több mint 1000 ember ment az utcára, hogy a törvényhozók tudtára adják, nem akarnak menekülteket és bevándorlókat az országban. Hasonló tüntetések voltak Németországban és Svédországban is.
Klaus Schwab szerint „egy átlagpolgár számára felfoghatatlan a történések gyorsasága és összetettsége”. Valóban ilyen nehéz lenne megérteni, hogy mi történik vagy éppen az a cél, hogy ezt megnehezítsék?
„Az istentelenek közül senki sem érti meg, de az értelmesek megértik.” – Dániel 12:10b
Források: trunews.com, breibart.com
http://idokjelei.hu/2016/01/mit-szolnank-1-milliard-bevandorlohoz-kerdezi-davos-elott-klaus-schwab/