Egy friss közvélemény-kutatás adatai szerint alig 32,5 százalékosra csökkent Angela Merkel pártjának támogatottsága. A kormánykoalíció megítélése nagy mértékben romlott a Kölnben, migránsok által elkövetett nemi erőszak esetek hatására. Ez az eredmény azonban a múlt hét óta is további 2,5%-os csökkenést jelent.
Az INSA közvélemény-kutató cég kedden hozta nyilvánosságra a megkérdezés eredményeit. Hermann Binkert, a cég vezetője a Bild német napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy a kormánykoalíció támogatottsága trend szerűen csökken, és lassan kifutnak az időből ahhoz, hogy a tendenciát megfordítsák még a márciusban tartandó regionális választások előtt. Merkel pártja a 2013-as Bundestag-választáson 41,5%-ot szerzett. 2015 októberében, amikor a támogatottságuk még 36% felett járt, Horst Seehofer bajor miniszterelnök már annak lehetőségéről beszélt, hogy a kialakulóban lévő helyzet miatt a CDU és CSU fennmaradása is veszélybe kerülhet, amennyiben nem változtatják meg  migránsok korlátlan beengedését engedélyező politikát.
Januárban már rendőrségi beszámolókból kiderült, hogy 2015 folyamán migránsok több mint 186 ezer bűncselekményt követtek el Németországban. Angela Merkel gyakorlatilag bűnözők százezreit importálta Európába, miközben ma már nem marginális szélsőjobboldali vélemény, hogy a migránsok tömegeinek nincs kézzelfogható gazdasági haszna: Ilse Aigner, Bajorország gazdasági minisztere januárban a Rheinischer Postnak nyilatkozva kijelentette; a menekültek 90%-a nem rendelkezik megfelelő képességekkel ahhoz, hogy integrálható legyen a német munkaerőpiacra.
Az INSA felmérése szerint Merkel bevándorlás-politikájának lassú erodáló hatása más, a bevándorlást elutasító, vagy legalább annak korlátozására törekvő pártok felé tereli a választókat. A szocialisták támogatottsága egy hét alatt újabb 1%-ot javult, miközben a jobboldali AfD támogatottsága 12,5%-ra nőtt.

http://www.hidfo.ru/2016/01/lassan-erodalodik-a-befogadas-politikaja/




Merkel ultimátumot kapott

Nyíltan szembefordult Angela Merkel menekültpolitikájával egyik minisztere, és a CDU/CSU közös parlamenti frakciójából is százan sürgetnek azonnali irányváltást.
Alexander Dobrindt közlekedési és digitális infrastruktúráért felelős miniszter egy keddi lapinterjúban kijelentette, hogy elkerülhetetlen a német határ lezárása a menekültek előtt.
A bajor Keresztényszociális Unió politikusa a Münchner Merkur című lapban kétségbe vonta a Merkel-féle menekültpolitika alaptételét, mely szerint a határ lezárása veszélybe sodorná az Európai Uniót.
mimu
Ez a tétel „főleg megfordítva igaz: a határ lezárásának elmaradása, a csak így tovább politikája térdre kényszerítené Európát” – fogalmazott.
A szövetségi kormány tagjai közül eddig senki nem szállt szembe nyíltan a kancellárral a menekültválsággal kapcsolatban, Dobrindt viszont rögtön frontális támadást intézett ellene.
„Barátságos arcot mutatni nem elég”, és a kancellárnak „világos jelzést kell adnia a világnak arról, hogy nem jöhet Németországba mindenki, aki jobb életet szeretne” – jelentette ki.
nér
Lázad a frakció is
A Merkel vezette jobboldali CDU és a bajor testvérpárt közös parlamenti frakciójából nagyjából százan sürgetnek azonnali irányváltást a kormány menekültpolitikájában.
Kedden eljuttattak egy levelet a kancellárnak, amelyben hangsúlyozzák, hogy szakítani kell a tavaly szeptemberben a menekültek beengedéséről hozott döntés után kialakult gyakorlattal, és vissza kell térni a jogszabályok szigorú alkalmazásához.
A frakció 311 tagú.
(MTI)
Bal-Rad komm: Száz tiltakozó a frakcióból? Még mindig kevesebb mint egyharmad, de az ellenzékkel ha együtt szavaznának-a perszónát ki tudnák ebrudalni a hivatalából!
De nem fognak együtt szavazni az ellenzékkel! Amelynek egy része viszont migránspárti! Úgyhogy…!
Úgyhogy bármelyik ujját harapja is meg a GERMÁN TÁRSADALOM-NAGYON FOG FÁJNI!
Ha nem engedik be az úton lévőket és az útrakelteket?-a Németországban már bent lévők fognak erőszakoskodni!
Ha elkezdik őket visszatoloncolni?-ugyanaz a helyzet áll elő, és ne feledjük: NÁLUNK REGISZTRÁLT KÖZEL FÉLMILLIÓNYI! (És a Dublini Egyezmény nagyon is él!)
Ha továbbra is beengedik őket, egyre többen lesznek, és egyre arrogánsabbak lesznek!
És amint láthattuk, a németek (és más egyéb nyugati országok) rendőrhatóságai impotensek!
Úgyhogy…!-Németországra, Ausztriára és – általában véve is – Nyugat-Európára terrorhullám fog lecsapni!
Mindenfajta német intézkedés elkésett! Ezért pedig a fő felelősség Merkelt terheli. És Megbízóit!